Drumul de la Vilnius la Bucureşti trece prin Chişinău

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Timeline Photos)

Summitul de la Vilnius s-a încheiat cu bine pentru Republica Moldova, care a semnat acordul de asociere şi acordul de liber schimb cu UE şi începe lungul şi sinuosul drum pentru a deveni, peste câţiva ani, un stat integrat european. Preşedintele Băsescu vrea, cu această ocazie să meargă şi să îi felicite personal pe moldoveni, la ei acasă, la Chişinău.

"Trec şi pe la Chişinău, pentru o discuţie cu preşedintele Republicii Moldova. Facem o escală la Chişinău, înainte de Bucureşti.
Astăzi, Ambasada României de la Chişinău organizează sărbătorirea Zilei Naţionale, vor fi peste o mie de invitaţi. Şi e o bună oportunitate să mergem să îi felicităm pe moldoveni la ei acasă şi să le spunem că îi aşteptăm cu drag în Uniunea Europeană, dar nu îi aşteptăm pasiv, îi ajutăm atât cât putem, ca să avanseze pe acest drum", a declarat Băsescu la Vilnius, citat de Mediafax.

Cu ocazia conferinţei de presă susţinută după finele summitului, Preşedintele Băsescu a remarcat faptul că drumul Republicii Moldova spre integrarea europeană va fi mai dificil decât cel al României, în condiţiile în care în România toate forţele politice doreau aderarea ţării la UE, ceea ce nu e şi cazul Moldovei, unde nu toate partidele susţin acest demers.

Preşedintele va ajunge la Chişinău astăzi, în jurul orei 16.30, şi va susţine o declaraţie de presă comună cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

În aceasta după-amiază, începând cu orele 17.20, Traian Băsescu va avea o discuţie "tete-ă-tête" cu preşedintele Republicii Moldova, informează un comunicat de presa postat pe site-ul preşedinţiei.

Pe seară, şeful statului va participa la recepţia oferită de Ambasada României în Republica Moldova cu ocazia Zilei Naţionale a României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne