Dumitru Alaiba invită demnitarii moldoveni să iasă printre oameni: Mizeria lor e rezultatul muncii voastre

Protestul pensionarilor de Ziua Independenţei R. Moldova
Protestul pensionarilor de Ziua Independenţei R. Moldova (europaliberă.org)

Intrând recent într-un market din Moldova, activistul civic, Dumitru Alaiba, director al Centrului pentru Politici şi Reforme (CPR), a observat o bătrânică care în timp ce îşi număra puţinii banii pe care îi avea încerca să decidă dacă „să ia unul sau două pachete” de macaroane instant.

„Am intrat în Nr. 1 pe str. Sciusev. Trebuia detergent. Am zis dă să iau şi nişte nachos. Lângă nachos, jos la nivelul pământului, de trebuie mai să te aşezi în genunchi, Mivina. Şi aplecată stă o bătrânică. Îşi număra banii şi decidea să ia un sau două pachete. 2.80 un pachet. Un pachet, sau două? Aşa sume de bani număra un pensionar”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai menţionat că nici Cola nu-şi mai doreşte să cumpere în momentul în care vede cu ce cumpărături ajunge lumea până la casă, unii dintre ei devenind vegetarieni de nevoie, pentru că nu-şi pot permite să cumpere carne.

„Mai ieşiţi printre oameni, dragi deputaţi, miniştri, consilieraşi, la urmea urmei. Nu trimiteţi şoferii sau servitorii la shopping. Mergeţi singuri, din când în când. Prefaceţi-vă ”om simplu”, desumflaţi-vă guşa şi mai plimbaţi-vă prin oraş. Iar când ieşiţi, priviţi atent la lume. Mizeria lor e rezultatul muncii voastre. Primiţi pe lună, oficial de la stat, uneori de zeci de ori mai mult decât unii bătrâni ce au muncit o viaţă.

Nu mai zic de cât furaţi. Iar furaţi voi de la cei mai săraci oameni din Europa. Fiecare din ei are nume, viaţă, suflet şi o istorie tragică despre familii despărţite şi împrăştiate prin lume de sărăcie. O dată şi o dată, foarte curând, o să vă stea în gât. Voi ştiţi şi simţiţi asta”, a conchis directorul CPR Moldova în postarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe