Dumitru Alaiba: PSRM să demonstreze că vor un Procuror General cu adevărat independent

Dacă socialiştii vor să demită guvernul Sandu şi respectiv să arunce R. Moldova în anticipate, pentru a bloca eliberarea justiţiei, nu au decât să o facă, afirmă Dumitru Alaiba.
Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea blocului ACUM
Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea blocului ACUM (facebook.com/Dumitru Alaiba)

„Au fost cinci luni de negocieri şi compromisuri. Am avut răbdare. Am dat diferenţele la o parte, nu de dragul guvernării, ci pentru a elibera ţara. Ne-am creat o impresie despre voinţa reală de a avea o justiţie liberă. E timpul să tragem linie”, susţine deputatul blocului ACUM, PAS, Dumitru Alaiba.

Acesta a menţionat că deseori avea impresia de deja-vu. Exact aşa începea şi în 2009. Cu compromisuri, negocieri, comisii şi consultăr. „O să mai pierdem alţi zece ani dacă nu insistăm.”

Parlamentarul a notat că justiţia nu se negociază. Astfel, PSRM urmează să demonstreze că vor un Procuror General cu adevărat independent. „Nu nouă să o demonstreze. Oamenilor.”

„Eu în 2009 nu mă întorc. Acordul coaliţiei l-au rupt. Dacă vor să demită guvernul şi respectiv să arunce ţara în anticipate, pentru a bloca eliberarea justiţiei, nu au decât să o facă”, a conchis Dumitru Alaiba.

În context, Veaceslav Negruţă, expert la Transparency International Moldova constată că „pe vremuri bune” unora le era foarte simplu. „Îşi cumpăra un Procuror General şi îi avea pe toţi la pachet. Unii au nevoie iar de vremuri 'bune'. Ei nu pot fără acele vremuri.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe