După suspendarea summitului G8 de la Soci Obama invită G7 la Haga

Preşedintele SUA, Barack Obama.
Preşedintele SUA, Barack Obama. (BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Getty Images)

Astăzi la Casa Albă, Barack Obama a declarat că summit-ul G8 programat la Soci a fost suspendat, preşedintele american a propus o întâlnire între liderii G7 la Haga.

Die Welt îl citează pe ministrul de externe al Franţei, Laurent Fabius declarând unui post de radio - Europe 1 - că toate cele şapte ţări industrializate "se vor strânge fără Rusia".

Reuniunea liderilor din G7 şi de la Uniunea Europeană, în paralel cu summit-ul de securitate nucleară programat pentru 24 şi 25martie, "va fi dedicată situaţiei din Ucraina" şi "următoarelor decizii care trebuiesc luate", a arătat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate de la Casa Albă, Caitlin Hayden.

Ţările G7 au suspendat deja reuniunile pregătitoare pentru summit-ul G8 care a fost programat pentru luna iunie la Soci, în Rusia. Ministrul de Externe francez Laurent Fabius a anunţat suspendarea Rusiei din G8.

Prin urmare, Barack Obama a invitat liderii din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie la o întâlnire a liderilor G7, în paralel cu Conferinţa privind securitatea nucleară care va avea loc lunea şi marţea viitoare la Haga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe