Edilul care a făcut sex cu două minore traficate de un proxenet chiar în sediul Primăriei câştigă un nou mandat

Damian Butnariu
Damian Butnariu (Damian Butnariu / Facebook)

Damian Butnariu, primarul comunei ieşene Mogoşeşti-Siret, exclus din PNL după ce a recunoscut că a fost sex cu două minore în sediul Primăriei, a câştigat duminică un nou mandat, folosind culorile liberalilor. Butnariu se află la cel de-al cincilea mandat.

“Dragi cetăţeni, Ziua de 27 septembrie 2020 a fost un examen pentru mine, pe care l-am promovat cu ajutorul dumneavoastră. Vă mulţumesc tuturor pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o prin votul dumneavoastră şi totodată tuturor celor care aţi ieşit la vot şi aţi arătat că vă pasă de viitorul Comunei Mogoşeşti-Siret. Mi-aţi înmânat al cincilea mandat de primar şi vă mărturisesc că sunt deosebit de onorat. Votul dumneavoastră oglindeşte dorinţa de a continua împreună cu implicare şi profesionalism, munca de reconstrucţie şi modernizare a Comunei Mogoşeşti-Siret. Să fim solidari şi uniţi în efortul comun de a face din comuna noastră, o comună frumoasă, modernă şi prosperă. Vă asigur că nu vă voi dezamăgi şi vă transmit tuturor gândurile mele bune şi speranţa că nu aţi votat în zadar”, a afirmat Butnariu, citat de jurnalulregional.ro.

Reamintim că, la începutul acestui an, Butnariu a fost exclus din PNL după ce Ziarul de Iaşi a dezvăluit că numele său a apărut într-un dosar de trafic de persoane. Mai exact, edilul făcuse sex, în sediul Primăriei, cu două minore traficate de un proxenet. Deşi premierul Ludovic Orban spunea la acea vreme că PNL va avea în localitatea Mogoşeşti-Siret alt candidat, acest lucru nu s-a întâmplat.

Primarul ieşean a recunoscut în faţa judecătorilor că a întreţinut relaţii sexuale cu cele două minore de 17 ani, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcaniului. Una dintre ele fusese răpită de la şcoală chiar cu câteva ore înainte de a fi vândută primarului. Ulterior incidentului, adolescenta a încercat să se sinucidă.

Butnariu, unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Iaşi, în funcţie încă din 2004, a plătit pentru acest serviciu 100 de lei unui traficant de carne vie pe nume Adrian Buduroi. Cazul datează din 2007, însă abia acum proxenetul a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de puşcărie. Primarul din Mogoşeşti-Siret a ajuns “martor” în acest dosar.

Nu este unicul caz similar în cadrul acestor alegeri. De exemplu, Bogdan Davidescu, ex-primarul PSD al comunei prahovene Şotrile, a fost reales pentru un nou mandat deşi a fost condamnat pentru pornografie infantilă. Davidescu a candidat, oficial ca independent, însă, neoficial, a fost susţinut de PSD, susţin surse din comună.

Un alt exemplu este cel al primarul din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, care, deşi a stârnit indignarea opiniei publice filmându-se în timp ce îşi umilea fiica, a câştigat un nou mandat duminică.

De asemenea, Cristian Popescu Piedone va deveni noul primar al Sectorului 5, în urma votului exprimat duminică la alegerile locale. Fostul primar al Sectorului 4, politician condamnat la ani grei de închisoare în primă instanţă pentru vieţile pierdute în urma incendiului din Colectiv a obţinut 27,25% din voturi, în timp ce următorul clasat, liberalul Cristian Băcanu a fost votat de 24,84% dintre alegători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne