Efectul curativ al saunei şi al băii

. (Photos.com)
Epoch Times România
05.05.2011

Din cele mai vechi timpuri până în prezent, oamenii au utilizat diferite tipuri de băi să-şi spele trupurile. Băile ruseşti pe canapele confortabile şi mini-piscine cu apă rece pentru călire, cu măturici din mesteacăn şi stejar se întrebuinţează adesea în rândul generaţiei mai în vârstă.

Aşa numitele saune finlandeze şi hammam-urile turceşti sunt suportate mai uşor decât băile ruseşti, deoarece procesul de încălzire a corpului este mai lent. De aceea probabil, sunt preferate de generaţia tânără. Aburii au efect asupra pielii, porii se deschid şi cu ajutorul transpiraţiei are loc purificarea de toxine. În ciuda diferenţei de metode, în urma frecventării saunei şi băii efectul asupra sănătăţii este cert.

Nu cu mult timp în urmă a apărut un concept nou de SPA, care în traducere din latină "sanus per aquam" înseamnă "sănătate prin apă". Saloanele SPA nu numai că oferă tratamente de sănătate, dar oferă şi proceduri pentru îngrijirea corpului. Aceasta se referă la utilizarea diferitelor tipuri de măşti din alge, plante şi noroi de mare. Cu toate acestea, baza rămâne totuşi scăldatul tradiţional în apă de mare, apă dulce, termică şi chiar şi în apă minerală.

Procedurile SPA sunt atrăgătoare datorita noilor tipuri de exerciţii de fitness pentru întinderea corpului şi menţinerea într-o formă bună, a diferitelor tipuri de ”împachetări” ale corpului, aromaterapie şi chiar a procedurilor de corecţie a corpului. Există saloane SPA liniştite, confortabile pentru relaxare şi meditaţie.

Dacă în antichitate romanii petreceau la baie mai multe zile, în epoca noastră de viteză, oameni încearcă să-şi reconstituie forma fizică doar în câteva ore, dar din nefericire beneficiile pentru sănătate nu vor dura mult.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor