Elena Udrea, prezentă joi dimineaţa la DNA

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Deputata Elena Udrea a ajuns, în ajun de Crăciun, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a i se aduce la cunoştinţă că a fost prelungită măsura controlului judiciar cu 60 de zile în dosarul privind creditul contractat de la BRD, relatează gândul.info.

Reamintim că fostul ministru este urmărită penal pentru complicitate la abuz în serviciu. Elena Udrea este acuzată că a solicitat directorului general adjunct al BRD, Sorin Popa, acordarea unui credit în valoare de 3.280.000 de euro, în regim Private Banking, fără să fi urmat procedura obişnuită a negocierii condiţiilor de finanţare cu persoanele aflate în subordinea directorului.

Deputata este suspectată şi că "a pus la dispoziţia băncii un raport supraevaluat a terenurilor pe care trebuia instituită ipoteca, a solicitat cedarea creditului prin novaţie către o altă persoană, în condiţiile în care cunoştea că persoana respectivă nu are posibilitatea să achite obligaţiile rezultate din contractul de credit, în sensul că nu avea bunurile necesare cu care să garanteze achitarea întregului credit".

Prejudiciul cauzat băncii a fost estimat de procurori la 2.576.541,53 de euro, reprezentând creditul acordat Elenei Udrea şi bunurile mobile şi imobile care au fost scoase din sfera garanţiilor contractuale şi nu mai pot fi executate.

Dosarul BRD este cel de al patrulea dosar în care este implicată Udrea, după Microsoft, Gala Bute şi Hidroelectrica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne