Emil Boc: O colaborare cu PSD la Timişoara ar distruge credibilitatea proiectului PNL-USR/PLUS

Emil Boc
Emil Boc (Facebook)

Emil Boc, primarul PNL al municipiului Cluj Napoca, a declarat, la postul B1 TV, că este încrezător că, în cele din urmă, se va finaliza colaborarea dintre liberali şi USR-PLUS la Timişoara, în ciuda problemelor existente în prezent între cele două tabere. În plus, Boc a atenţionat că orice colaborare cu PSD ar submina credibilitatea proiectului PNL-USR/PLUS.

„Dragostea-i cu năbădăi la început. Eu sunt convins că se va reuşi la Timişoara ce se va reuşi, probabil, şi după 6 decembrie la nivel naţional, anume o guvernare PNL-USR ca nucleu central al viitorului Guvern. Eu nu cunosc particularităţile de la Timişoara, dar am văzut că dl Nica, preşedintele PNL Timiş, a semnat propunerea de protocol. Eu vreau să cred că nu va fi niciodată o colaborare cu PSD, pentru că asta ar distruge credibilitatea proiectului nostru. Altfel, negocierile sigur că sunt deschise. Timişoara poate da tonul la nivel naţional, de ce nu?”, a precizat Emil Boc.

De asemenea, edilul clujean a subliniat că prezenţa PSD-ului la “butoane” pentru alţi patru ani ar fi o “mare greşeală”, nu doar pentru Cluj Napoca.

„Nu cred că PSD ar trebui să aibă un cuvânt de spus în conducerea acestui minunat oraş. Cred că Timişoara, precum Clujul, are o altă orientare, alt ADN. Noi cu USR suntem în competiţie politică, dar adversarul nostru e PSD. Ne batem pentru a aduce mai multe voturi pe partea Dreaptă. Cred într-o colaborare pe termen lung”, a adăugat Emil Bloc.

Remarcile edilului vin în contextul în care oficializarea parteneriatului dintre PNL şi USR-PLUS pentru municipiul Timişoara şi judeţul Timiş întâmpină unele obstacole.

Astfel, primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, s-a declarat, vineri, “mâhnit” de spectacolul politic la care sunt martori timişorenii în condiţiile creşterii continue a numărului de infectări zilnice. Mai exact, edilul l-a criticat pe liberalul Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, că, deşi a semnat protocolul cu USR-PLUS, în acord nu se precizează împărţirea funcţiilor pentru Consiliile Local şi Judeţean, aşa cum ceruse el.

De asemenea, Fritz a deplâns faptul că Nica, din motive pe care nu le-a înţeles, refuză să constituie acele majorităţi „nu doar pe hârtie, ci şi în forurile politice pe care vrem să le conducem împreună”.

La rândul său, Alin Nica, care deţine şi funcţia de preşedinte interimar al PNL Timiş, a declarat că îi aşteaptă pe partenerii politici din USR-PLUS să semneze protocolul de susţinere administrativă a proiectelor pentru comunitate, după ce, joi, negocierile au intrat în impas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne