Erdogan îl acuză pe Netanyahu: Este singurul responsabil pentru recentele tensiuni din Orientul Mijlociu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. (Ozan Kose/AFP/Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi conducerea israeliană sunt singurii responsabili pentru recenta escaladare a tensiunilor din Orientul Mijlociu, a declarat marţi preşedintele turc Tayyip Erdogan, potrivit Reuters.

"Israelul încearcă să provoace un conflict regional, iar atacul său asupra Ambasadei Iranului din Damasc a fost ultima picătură", a declarat el într-o conferinţă de presă la Ankara, după o reuniune a cabinetului.

Liderul turc a adăugat că sunt posibile noi conflicte regionale atât timp cât "cruzimea şi genocidul" din Gaza continuă şi a făcut apel la toate părţile să acţioneze cu bun simţ. De asemenea, el a criticat Occidentul pentru că a condamnat atacul Iranului, dar nu şi atacul Israelului asupra Ambasadei Iranului.

Iranul a atacat Israelul cu sute de drone explozive, rachete de croazieră şi rachete balistice lansate în noaptea de sâmbătă spre duminică, la care oficialii israelieni au promis că vor răspunde.

Teheranul şi-a justificat asaltul spunând că este un răspuns la atacul israelian care a distrus o clădire din incinta ambasadei sale din Damasc pe 1 aprilie şi a ucis doi generali şi câţiva ofiţeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe