Eugen Tomac: Rusia s-a implicat în alegerile din R. Moldova, însă alegătorii nu au mai crezut în lozinci, propagandă şi ameninţări

Rusia nu trebuie minimalizată sau ignorată întrucât jocul abia intră într-o nouă repriză, afirmă europarlamentarul Tomac.
Eugen Tomac
Eugen Tomac (Epoch Times România)

„Toată lumea pricepută la Basarabia a început să susţină o prostie fără margini - la Chişinău a câştigat un partid antirus pentru că Rusia nu s-a implicat”, constată europarlamentarul român Eugen Tomac. „Nu, dragilor părerologi.”

În opinia acestuia, Rusia s-a implicat, doar că de data aceasta a ieşit la suprafaţă ceva ce nici strategilor de la Kremlin nu le-a venit să creadă, şi anume că a explodat mămăliga românească şi alegătorii nu au mai crezut în lozinci, propagandă şi ameninţări.

„Când trăieşti cu Armata a 14-a în coastă 30 de ani, o vezi deja ca pe un mobilier şi o ignori. Rusia şi-a cam epuizat resursa umană, a mizat pe doi cai morţi: comunistul Voronin şi perdantul disperat Dodon”, scrie Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, nu Rusia i-a împins pe oameni la urne, ci disperarea şi dezamăgirea de tot ce se întâmpla la est de Prut, iar liderul din reşedinţa prezidenţială de pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău a simţit ce vor oamenii şi asta a oferit: anticipate şi un partid controlat de ea.

Restul sunt opinii pe lângă subiect, ceea ce nu înseamnă că Rusia trebuie minimalizată sau ignorată, a adăugat europarlamentarul, menţionând că jocul abia intră într-o nouă repriză, iar România va avea doar de câştigat din această nouă reconfigurare a scenei politice din cel de-al doilea stat românesc. „Totul e să nu politizăm, ci să lucrăm în interesul naţiunii noastre de pe ambele maluri ale Prutului.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe