EurActiv: Adjunctul DIICOT a trimis o plângere privindu-l pe Bogdan Licu chiar la el

Adjunctul DIICOT, procurorul Giorgiana Hosu, a trimis pe cale administrativă o plângere penală care-l viza, printre alţii, şi pe procurorul general interimar Bogdan Licu tocmai secţiei conduse de acesta, Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, a dezvăluit euractiv.ro.
Andrei Pricopie
10.02.2016

alte articole

Justiţia (Shutterstock)
Andrei Pricopie
10.02.2016

Plângerea penală a fost depusă în decembrie 2015 la DIICOT de un fost şef al Spitalului Militar din Bucureşti, generalul Ioan Sârbu, care acuza că foştii miniştri Gabriel Oprea, Sorin Câmpeanu şi Mihnea Costoiu, împreună cu Virgil Muraru, vicepreşedintele Consiliului Naţional de Etică, au constituit un grup infracţional organizat pentru a-l apăra pe Oprea în faţa acuzaţiilor că şi-ar fi plagiat doctoratul şi că ar fi coordonat lucrări de doctorat suspecte de plagiat.

Între lucrările pe care le-a considerat suspecte de plagiat, generalul Ioan Sârbu ar fi indicat inclusiv teza de doctorat a procurorului general interimar Bogdan Licu, lucrare realizată în coordonarea lui Gabriel Oprea. Sârbu cerea procurorilor DIICOT să-l cerceteze pe Oprea şi pentru că i-a instigat pe doctoranzii săi să-şi plagieze lucrările, între cei acuzaţi implicit de plagiat aflându-se şi Bogdan Licu.

Plângerea penală a ajuns la DIICOT în 4 decembrie 2015. Giorgiana Hosu, adjunctul procurorului-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu, a făcut o menţiune pe document, a pus data şi a semnat. Menţiunea făcută de procurorul Hosu a fost următoarea: "La SUPC. Se comunică". Apoi a semnat şi a pus data.

Plângerea este apoi înregistrată la Parchetul General pe data de 7 decembrie 2017, în registrul administrativ şi nu ca plângere penală, cum era normal.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi pe euractiv.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor