"Evgheni Şevciuk este noul lider al Transnistriei"

(Photos.com)
Epoch Times
26.12.2011

Noul şef al regiunii secesioniste a Moldovei este Evgheni Şevciuk, scrie Ria Novosti, care citează sursa Comisiei electorale de la Tiraspol. Potrivit agenţiei ruse, Şevciuk ar fi obţinut 73, 88% din sufragii.

Pentru contracandidatul său, Anatolii Kaminski, ar fi votat 19,67% din alegători, în timp ce 4,45% dintre cei cu drept de vot s-au pronunţat împotriva tuturor.

Totodată, sursa Novai region anunţă că noul lider al Transnistriei, Evgheni Şevciuk, intenţionează să ocupe"fotoliul prezidenţial" al regiunii separatiste înainte de Anul Nou.

Potrivit legislaţiei Regiunii Moldoveneşti Nistrene, investirea aşa-zisului şef de stat trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile.

Graba de a ocupa "fotoliul prezidenţial" se datorează faptului că "regiunea transnistreană trece printr-o criză economică profundă", spune noul lider de la Tiraspol.

De asemenea, Şevciuk a declarat că va propune, în cel mult 14 zile, o candidatură pentru aşa-zisa funcţie de prim-ministru.

Potrivit agenţiei ruse, Şevciuk ar fi obţinut 73, 88% din sufragii.

"Avem trei candidaţi care ar putea ocupa acest post. Astăzi urmează să stabilim data când anume va avea loc investirea mea, iar schimbările de personal în Guvern, vor avea loc după Anul Nou. Oamenii au obosit, ei aşteaptă de la noi realizări, aşa cum am promis", a declarat Şevciuk.

Mai mult decât atât, Evgheni Şevciuk a declarat că politica externă a regiunii nu se va modifica esenţial: "Transnistria va continua cooperarea cu Federaţia Rusă şi menţinerea relaţiilor de bună vecinătate cu Republica Moldova şi Ucraina", a asigurat liderul de la Tiraspol.

Potrivit Publika.TV, Evgheni Şevciuk s-a născut la Râbniţa în 1968. În perioada 1992-1998 a fost angajat al miliţiei locale. Ulterior, timp de doi ani a activat în structuri comerciale, inclusiv în concernul "Sheriff". În 2000 a fost ales deputat al Sovietului Suprem - autoproclamatul legislativ local din Transnistria, pentru a deveni ulterior, preşedinte al acestuia. În 2009 şi-a dat demisia, iar mai târziu a renunţat şi la postul de preşedinte al partidului "Obnovlenie".

Amintim că actualul lider separatist, Igor Smirnov, care a ratat alegerile şefului regiunii separatiste, a refuzat să voteze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor