EXCLUSIV: Hackerii au vândut pe piaţa neagră vulnerabilităţile sistemului companiei Delta Airline

Un expert în infracţiuni cibernetice sugerează că s-ar putea ca problema întâmpinată de compania aeriană Delta Airlines să fie rezultatul unui atac cibernetic desfăşurat de un grup de hackeri militari chinezi.
(Captură Foto)

Sistemele de calculatoare ale companiei aeriene Delta Airlines au avut o problemă tehnică care a condus la întârzieri ale zborurilor companiei la nivel global. În timp ce cauza întârzierilor nu este clară pe moment, un grup de hackeri a vândut recent pe piaţa neagră vulnerabilităţi ale unor companii aeriene majore.

În 3 ianuarie, infractori cibernetici de pe o piaţă neagră din Darknet, administrată de hackeri ai statului chinez, au publicat o reclamă privind vânzarea de informaţii şi vulnerabilităţi ale unui număr mare de companii aeriene majore, printre care Delta Airlines, United Airlines, Japan Airlines, Fedex şi altele.

conformitate cu secţiunea premium pe piaţa neagră online, conduse de hackeri care se numesc "Babilon APT."

Spotul publicitar se află în categoria “Air Attacks Infrastructure”, sub secţiunea premium a unei pieţe negre online Babylon APT, ce este administrată de un grup de hackeri. Darknet-ul este o secţie mare a Internetului accesibilă doar prin utilizarea unor programe speciale şi, deşi are multe utilizări inofensive, găzduieşte, de asemenea, şi câteva pieţe negre.

Screenshot-ul acelei postări a fost furnizat ziarului Epoch Times cu câteva săptămâni în urmă de către un cercetător al darknet-ului, Ed Alexander, care conduce cea mai mare echipă din lume de investigatori specializaţi în descoperirea de infracţiuni cibernetice comise pe darknet.

Alexander a confirmat faptul că lista completă a companiilor aeriene a inclus şi Delta Airlines, dar a notat că acest lucru nu înseamnă neapărat că actuala problemă vizând sistemele companiei ar avea de a face cu vulnerabilitatea oferită spre vânzare de infractorii cibernetici. El a precizat: “Acest lucru nu înseamnă că Babylon nu este implicat, deoarece cu siguranţă au deţinut un anumit nivel de acces”.

Piaţa neagră Babylon APT este administrată de hackeri militari chinezi care o folosesc pentru a revinde informaţii şi accesul la reţele critice după ce şi-au finalizat contractele încheiate cu regimul chinez pentru desfăşurarea unor atacuri cibernetice. Hackerii oferă de asemenea atacuri cibernetice mercenare asupra unor infrastructuri critice, companii şi reţele personale. Printre clienţii lor se regăsesc guverne străine şi grupuri organizate de criminali cibernetici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe