Experimentaţi Toronto, Canada

Terri & Martin Hirsch
22.03.2012

Evenimente interesante vă aşteaptă în Toronto pe calea aerului, pe lac sau pe pământ. Cu Porter Airlines călătoria de la New York durează o oră, iar apoi două minute cu feribotul şi cinci minute cu autobuzul vă duc la Fairmont Royal York Hotel, situat pe Front Street.

Fairmont Royal York este la câţiva paşi de cartierele de afaceri, teatru, magazine şi restaurante.

Din 1929, Fairmont Royal York a găzduit peste 40 de milioane de persoane, inclusiv trei generaţii ale Familiei Regale din Marea Britanie şi alţi oaspeţi distinşi, cum ar fi Sir Winston Churchill.

Din cele şase restaurante din zonă, EPIC - restaurantul renumit al hotelului - este excelent în orice moment.

De asemenea, nu trebuie ratat Japanese Steakhouse and Pipers, un pub familiar. Union Station, metroul, magazinele şi alte servicii sunt conectate la hotel prin sistemul subteran extins din Toronto.

Începeţi cu un tur

Cel mai bun mod de a experimenta Toronto în propriul nostru ritm a fost un permis de două zile pentru Grey Line Sightseeing Hop-on/Hop-off, o croazieră gratuită cu barca fiind inclusă în bilet.

În timp ce ne relaxăm la bordul acestui autobuz clasic cu două etaje, am început turul vizit\nd oraşul vechi St Lawrence Market, o piaţă veche de 208 ani, care vinde orice fel de alimente, de la produse proaspete la articole gata preparate.

În apropiere se afla Distillery District, un sat pavat doar cu acces pietonal, care oferea o varietate de galerii, magazine mici şi restaurante pentru explorare.

Castelul de pe deal

Pe un deal de unde se putea vedea Toronto, se afla Casa Loma, un castel masiv. Am intrat în acest castel cu 98 de camere prin Sala Mare şi ne-am minunat de plafonul de stejar, înainte de a ieşi pe terasă, de unde se puteau observa grădinile spectaculoase ale Casei Loma.

În turul nostru fără ghid am vizitat trei etaje şi parterul.

Prima oprire a fost camera de biliard/fumători, unde un jurnal de ştiri din 1939, intitulat "Cel care a construit Casa Loma", a trasat viaţa lui Sir Henry Pellatt. Acesta a spus povestea rădăcinilor şi tragediei lui Sir Henry şi a modului în care a făcut avere din transport, imobiliare, energie electrică şi asigurări.

Camera cea mai elegantă era domul din sticlă colorată din conservator. De asemenea, a fost citat biroul, biblioteca, sala de mese, apartamentele şi camerele militare ale lui Sir Henry.

Ridicat la rangul de cavaler de regele Edward al VII-lea, el a obţinut gradul de general-maior în "Infanteria Reginei", unul dintre cele mai vechi regimente din Canada.

La parter am văzut o piscină neterminată şi un tunel de 800 de metri, care conectează castelul de grajduri, o cameră de transport, un garaj şi o magazie de oale.

Sir Henry şi Lady Pellatt s-au bucurat de Casa Loma mai puţin de zece ani, când datorită situaţiei financiare au fost forţaţi să renunţe la castel. Astăzi, Casa Loma rămâne un monument al acestui canadian extraordinar.

Pe apă

Centrele Harbourfront şi New York Quay se află la marginea unuia dintre cele mai mari lacuri din lume. Centrul Harbourfront este renumit pentru ceramică, pahare şi bijuterii. La piaţa internaţională din Harbourfront puteţi face cumpărături, mânca, asculta concerte şi vedea spectacole de dans.

Plimbându-ne pe malul apei, ne-am oprit şi am ascultat muzică live pe scena Sirius, înainte de a merge într-un tur de două ore cu ghid prin portul Toronto şi canalele şi lagunele sale.

Pe măsură ce ne îndepărtam de dană şi ne îndreptam spre insule, am avut nenumărate posibilităţi de fotografiere a oraşului şi a orizontului său.

În timp ce ghidul nostru ne-a spus poveşti încântătoare despre port şi insulele sale, am fost uimiţi de frumuseţea şi liniştea din această zonă.

Alte atracţii turistice interesante

În ziua următoare am mers cu autobuzul hop-on/hop-off la Royal Ontario Museum, unde era prezentată o expoziţie intitulată "Apa". Apa este esenţială pentru viaţă fiind la baza tuturor lucrurilor vii şi formării planetei noastre.

În această expoziţie, am "călătorit" în jurul lumii, am aflat despre puterea şi deficitul de apă şi am descoperit ce am putea face pentru a ajuta la conservarea apei. Această expoziţie minunată, cu activităţi pentru participanţi, a fost plăcută pentru toată lumea.

Bollywood Cinema Showcards era situat la al doilea etaj al muzeului şi prezenta originile filmului indian din 1950 până în 1980. Erau prezentate cele mai mari celebrităţi Bollywood şi filmele care au câştigat premii din istoria recentă a filmului indian.

Având aproape 125 de piese expuse, această expoziţie întruchipa stilul ciudat şi plin de culoare al culturii cinematografice a Indiei.

Oprirea următoare a autobuzului a fost la Muzeul Bata al pantofilor, unde se găsesc mai mult de 10.000 de pantofi. În această călătorie fascinantă, am experimentat multiplele faţete ale încălţămintei din întreaga lume.

Timp de secole, producerea tradiţională de încălţăminte a implicat pantofi făcuţi manual de maiştri calificaţi în această meserie. La mijlocul secolului al XIX-lea s-a născut industria de încălţăminte.

Ne-am minunat de pantofii, cizmele şi mocasinii făcuţi cu atâta pricepere de nativii din America de Nord. Expoziţia Roaring 20s, "călcâie, tivuri şi tocuri", s-a axat pe lărgirea orizonturilor "Femeilor moderne" şi pe modul în care acestea au influenţat forma încălţămintei la modă.

Mare şi tare

Oprirea noastră finală a fost la CN Tower şi Hockey Hall of Fame. CN Tower, una dintre atracţiile principale din Toronto, a sărbătorit aniversarea a 35 de ani pe 26 iunie 2011.

Lifturilor le lua doar 58 secunde să ajungă în partea de sus, unde privelişti spectaculoase cu Toronto şi Lacul Ontario puteau fi văzute de la toate cele trei nivelurile de observare, inclusiv Lookout şi Sky Pod.

Restaurantul 360 din CN Tower oferea mese premiate, cu o privelişte minunată a oraşului Toronto pe măsură ce se învârtea. Atracţia cea mai nouă şi cel mai înaltă din Toronto, CN Tower, le oferă iubitorilor de aventură o plimbare AFARA - în jurul circumferinţei acoperişului!

Hockey Hall of Fame este situat în centrul oraşului Toronto. Este un tribut adus celor mai renumite echipe de hochei din lume, cum ar fi legendarele Gretzky, Lemieux, Howe, Orr şi multe altele.

Expoziţii tematice şi statui ce depăşeau mărimea naturală erau dedicate marilor jucători de hochei.

Erau expuse: o colecţie de obiecte de hochei din toată lumea, 2010 Olympic Gold Exhibit şi o selecţie de mărfuri şi de suveniruri legate de hochde a.

Pentru copii, muzeul oferea posibilitatea să vizualizeze unele documentare despre hochei în teatre, să se bucure de expoziţia de jocuri video, să stea în lumina reflectoarelor pentru fotografii cu Gretzky şi Messier şi să celebreze după lansarea unui puc spre un portar virtual.

Copiii se pot apropia şi pot atinge Cupa Stanley pe un ecran în Sala Mare Verizon. Puteţi face toate acestea la Hockey Hall of Fame.

În ziua următoare am luat autobuzul şi feribotul de la Front Street către terminalul Porter Airlines. Spre surprinderea noastră, erau scaune confortabile în camera de zi şi băuturi şi gustări gratuite în timp ce aşteptam până la decolarea avionului nostru.

Familia Terri şi Martin Hirsch călătoreşte peste tot în lume şi oferă descrieri ale experienţelor lor de călătorie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor