Expert rus: Economia Transnistriei se află într-o criză profundă

Starea de criză poate fi depăşită prin reforme profunde şi permanente fiind necesare măsuri neordinare pentru a crea un climat favorabil dezvoltării mediului de afaceri din Transnistria, afirmă Pavel Sigal.
Transnistria, or.Tiraspol
Transnistria, or.Tiraspol (novostipmr.com)

Economia regiunii transnistrene se află într-o criză profundă, determinată de factori interni şi externi, a declarat economistul rus Pavel Sigal la Forumul anual de investiţii de la Tiraspol, potrivit Radio Europa Liberă.

Expertul de la Moscova, care a făcut o analiză a situaţiei economice a regiunii, consideră că starea de criză poate fi depăşită prin reforme profunde şi permanente, fiind necesare măsuri neordinare şi o voinţă fermă a autorităţilor de a crea un climat favorabil pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

A doua zi a reuniunii a fost axată pe dezvoltarea turismului şi tehnologiilor informaţionale. Pavel Sigal crede că Transnistria are puţin timp la dispoziţie pentru a schimba lucrurile în bine.

Forumul economic menit să atragă investiţii în regiunea secesionistă transnistreană se desfăşoară anual, dar rezultatele, potrivit observatorilor, rămân a fi sub aşteptări, mai transmite sursa citată.