Expoziţia Chelsea Flower Show permite pentru prima dată prezenţa piticilor de grădină

Ediţia din acest an a celebrei Chelsea Flower Show s-a deschis cu o noutate: pentru prima dată s-a permis prezenţa piticilor de grădină, potrivit EFE. Societatea Regală de Horticultură din Marea Britanie le-a cerut unor celebrităţi să decoreze mai mulţi pitici de grădină, care vor fi vânduţi la licitaţie pentru a strânge fonduri.
Expoziţia Chelsea Flower Show, 21 mai 2013 (Oli Scarff / Getty Images)
Epoch Times România
21.05.2013

Ediţia din acest an a celebrei Chelsea Flower Show s-a deschis cu o noutate: pentru prima dată s-a permis prezenţa piticilor de grădină, potrivit EFE.

Societatea Regală de Horticultură din Marea Britanie le-a cerut unor celebrităţi să decoreze mai mulţi pitici de grădină, care vor fi vânduţi la licitaţie pentru a strânge fonduri. Elton John i-a pus piticului decorat de el nişte ochelari uriaşi.

Aceste figurine ornamentale din ceramică erau interzise până acum în aranjamentele peisagistice ale popularului eveniment, care în acest an sărbătoreşte 100 de ani de la înfiinţare.

La această importantă ediţie, „doream să dovedim că avem simţul umorului”, a declarat, pentru EFE, un responsabil al expoziţiei, Anita Roy.

Flori de culori intense, grădini exotice, plante autohtone şi din ţări îndepărtate pot fi admirate până sâmbătă la Chelsea Flower Show din Londra. Regina Elisabeta a II-a a vizitat-o deja, luni.

„Avem expoziţii de fotografii istorice şi concerte pentru a celebra centenarul, iar grădinarii s-au străduit să le dea grădinilor un aspect special”, a adăugat Anita Roy.

Potrivit acesteia, Chelsea Flower Show satisface una dintre cele mai mari pasiuni ale englezilor, „grădinăritul şi activitatea în aer liber”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor