Fă şi tu o faptă bună! Mobilizare civică online pentru pacienţi aflaţi în criză de medicamente

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a promovat o petiţie adresată Comisiei pentru Drepturile Omului a Naţiunilor Unite pe tema crizei de imunoglobulină din România.

Vă prezentăm mai jos textul petiţiei intitulate "România are nevoie urgentă de imunoglobulină intravenoasă":

''România se confruntă cu o lipsă acută de IVIG, un produs din plasmă, folosit ca primă linie de apărare în tratarea bolilor autoimune. Acest extras, luat de la o prietenă care are CIDP şi necesită infuzii continue de IVIG pentru a o ajuta să aibă o anumită calitate a vieţii:

Deci ... vă ţin la curent cu ceea ce se întâmplă cu noi aici în România. Mai mult de 1000 de pacienţi care au nevoie de IVIG au rămas fără medicaţie. Copii şi adulţi. Imunodeficienţe primare, boli autoimune, boli progresive neurologice... suntem trimişi la o moarte lentă. Ministerul Sănătăţii a rezolvat criza acum câteva săptămâni: au cumpărat 6000 de flacoane cu Pentaglobin... da.

Pentaglobina este o imunoglobulină, dar nu cea de care avem nevoie. Pentaglobinul este utilizat numai în sepsisul sever cu antibiotice. A trebuit să ieşim pe străzi şi să cerem să ne întâlnim cu ei şi să le spunem din nou şi din nou că nu putem folosi Pentaglobinul. Şi astăzi au spus că au cumpărat 900 de flacoane de Intratect.

Nu ştim cât de multe grame sunt într-un flacon, dar bănuiam că este vorba de 2,5 grame. 900 de flacoane pentru aproximativ 1000 de pacienţi. Cine trăieşte şi cine moare? Pe cine salvezi? 900 de flacoane până în ianuarie, când vor primi încă 3000. Avem nevoie de orice ajutor din lume. Avem nevoie de cât mai multe semnături pentru a-i ajuta pe bărbaţii, femeile şi copiii români să aibă acces la acest tratament''.

Dacă vrei să te implici, poţi semna petiţia aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne