Facebook a distribuit datele utilizatorilor la zeci de companii, inclusiv în China [raport]

(Getty Images)

Facebook a confirmat faptul că a distribuit informaţii ale utilizatorilor săi la 52 de companii care produc hardware şi software, inclusiv unele din China.

Gigantul în social media a făcut dezvăluirea într-un raport de 747 de pagini pe care l-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute Comisiei pentru Energie şi Comerţ din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, potrivit Fox News.

Lista include companii hi-tech americane majore precum Amazon, Appel şi Microsoft. Dar include de asemenea companii chineze precum Alibaba, Huawei, Lenovo, Oppo şi TCL – ultimele patru fiind marcate de agenţiile americane de informaţii ca fiind periculoase pentru securitatea naţională.

În raportul său, Facebook a susţinut că a suspendat parteneriatele privind accesul la date în cazul a 38 dintre cele 52 de companii. Alte 8 parteneriate – inclusiv cu Nokia, Samsung şi Yahoo – urmează să fie suspendate până la sfârşitul lunii octombrie. Facebook a afirmat că şase parteneriate – cu Alibababa, Amazon, Apple, Mozilla, Opera şi aplicaţia Tobii – vor continua.

Totodată, Facebook a dezvăluit că a permis unui număr de 61 de companii - Nike, Nissan, Oracle, Panasonic, Spotify şi UPS - să aibă un acces special la datele utilizatorilor timp de câteva luni după o modificare adusă politicii sale în mai 2015 cu scopul de a împiedica un astfel de acces.

Facebook este monitorizată la nivel global din cauza unor acuzaţii că firma de consultanţă politică Cambridge Analytica a folosit datele a zeci de milioane de conturi Facebook pentru a ajuta campania electorală a preşedintelui Donald Trump în 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură