Familia şi prietenii lui Michael Schumacher decişi să-l ajute să iasă din comă

Pilotul german, Michael Schumacher.
Pilotul german, Michael Schumacher. (ROSLAN RAHMAN / AFP / GettyImages)
Flori Mladin
09.02.2014

Familia şi apropiaţii lui Michael Schumacher, fostul pilot de Formula 1, speră ca Schumi să iasă din comă şi nu precupeţesc niciun efort pentru aceasta. Soţia, copiii, prietenii şi tatăl său îi vorbesc zi de zi, sperând că o voce cunoscută îl va ajuta să se trezească, relatează Bild, citat de Gândul.

"Vocile cunoscute îl pot ajuta pe pacient să se calmeze, să se simtă în siguranţă", a explicat pentru Bild, medicul Heinz Peter Moecke, de la o clinică din Hamburg.

Sedativele prescrise lui Michael Schumacher au fost diminuate de săptămâna trecută, pentru a se permite începerea procesului de trezire, care ar putea dura mult timp.

Fostul pilot de Formula 1 nu a răspuns la teste, excepţie făcând numai cele care vizau reflexe ale muşchilor.

Schumacher se află sub supraveghere permanentă în spital, este hrănit cu ajutorului unui tub pus în stomac şi respiră cu ajutorul aparatelor.

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi în staţiunea franceză Meribel. El a vrut să o ajute o fiica unui prieten şi a căzut, lovindu-se cu capul de o piatră. Fostul sportiv a fost operat până acum de două ori, fiind în comă indusă de când a fost internat într-un spital din Grenoble.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor