Nu a fost vina lui Schumacher: "Viteză moderată şi normele de siguranţă respectate"

Michael Schumacher
Michael Schumacher (Paul Gilham / Getty Images)

La conferinţa de presă organizată de anchetatori pentru a aduce lămuriri cu privire la dinamica incidentului, autorităţile franceze susţin că pista, în raport cu standardele de siguranţă, a fost în ordine. "Schumacher se afla la o intersecţie între pista roşie (medie) şi pista albastră (lejeră) şi schia la o viteză moderată, nu se afla în afara pistei".

Procurorul din Albertville, Patrick Quincy, a făcut puntul situaţiei referitor la incidentul lui Schumacher într-o conferinţă de presă. "Suntem aici - a spus el - pentru a pune capăt la informaţiile false care circulă".

"Am ascultat martorii - a declarat procurorul - şi am făcut toate măsurătorile. În plus am achiziţionat imaginile camerei video prezentă pe cască, care confirmă ceea ce noi am relevat până acum".

În conformitate cu reconstrucţia făcută de autorităţile Transalpine, Schumacher a schiat în jurul la 1.700 de metri altitudine, iar la momentul incidentului se afla în punctul de intersecţie dintre două piste, una albastră şi una roşie. Germanul intra pe pista roşie şi a traversat, făcând o curbă largă, zona dintre cele două piste care era semnalată în mod corespunzător. În acel moment, reconstituirea incidentului arată că schiurile lui Schumacher au lovit o stâncă, acesta pierzându-şi echilibrul. Campionul mondial de la Formula 1 - a căzut, alunecând, lovindu-se cu capul de o piatră care se afla de aproximativ 3 metri mai în jos pe pantă.

Stânca şi casca au fost descoperite la aproximativ 8 metri de pistă şi fostul pilot era la un metru de acestea.

Casca şi schiurile - a adăugat avocatul răspunzând reporterilor - sunt acum în mâinile experţilor de la şcoala de schi de la Chamonix, care le examinează. În orice caz, schiurile păreau în stare perfectă şi, a adăugat el, nu sunt cauza accidentului.

Este prea devreme, a spus procurorul în cele din urmă, să fie atribuite responsabilităţi, chiar dacă a amintit cum, în zona incidentului există aproximativ 50 de accidente grave pe an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport