Michael Schumacher şi-a filmat propriul accident

Michael Schumacher
Michael Schumacher (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)

Michael Schumacher şi-a filmat propriul accident. Investigatorii francezi au intrat în posesia unei înregistrări filmate de o cameră de luat vederi pe care fostul campion de Formula 1 şi-o fixase pe casca de schi.

Potrivit cotidianului Le Dauphine Libere, citat de onlinesport.ro, scena accidentului ar fi fostfilmată de Schumacher cu un GoPro montat pe casca sa. Înregistrarea se află în prezent în posesia autorităţilor judiciare din Albertville.

Iniţial înregistrarea a intrat în posesia familiei, care ar fi refuzat iniţial să înmâneze investigatorilor imaginile invocând "protecţia vieţii private", însă în cele din urmă au fost nevoiţi să cedeze înregistrarea autorităţilor, filmul putând deveni principala dovadă în accident.

Înregistrarea va arăta măcar viteza lui Schumi, dacă nu şi ce s-a întâmplat, cum a ajuns pilotul german în zona "minată" cu pietre.

Poliţia speră ca înregistrările să îi ajute să afle mai multe despre circumstanţele accidentării lui Schumacher în staţiunea de schi Meribel.

Parchetul local a deschis un dosar de cercetare a împrejurărilor care au condus la producerea accidentului de schi.

Între timp familia îl veghează pe Schumacher, aflat în comă indusă în spital. Vineri, 3 ianuarie, a fost ziua pilotului, care a împlinit 45 de ani, fără să se poată bucura de ei.

Reamintim că Michael Schumacher a suferit, duminică, un grav accident de schi în Alpii francezi. Iniţial s-a suspectat că accidentul pilotului, care s-a lovit cu capul de o stancă, ar fi survenit din cauză că Schumi, obişnuit cu viteza, schia foarte rapid. Purtătorul de cuvânt al pilotului, Sabine Kehm, a declarat ulterior că nu viteza a fost la originea accidentului ci un "teribil ghinion". Schumi şi-ar fi ajutat o prietenă căzută în zăpadă, s-a împiedicat de o piatră şi fost proiectat în aer, lovindu-se cu capul de un bolovan.

Michael Shumacher a suferit două operaţii pe creier şi se pare că, deşi în comă, pericolul a trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe