Formula 1: "Există Cineva, acolo, sus, care încearcă să-l ajute" pe Schumacher, declară Niki Lauda

Fostul pilot de Formula 1, austriacul Niki Lauda.
Fostul pilot de Formula 1, austriacul Niki Lauda. (Sascha Steinbach / Getty Images)
Epoch Times România
03.01.2014

Fostul pilot de Formula 1, austriacul Niki Lauda, el însuşi grav rănit în anii "70, şi-a exprimat convingerea, în presa germană, că "există Cineva, acolo, sus, care încearcă să-l ajute" pe Michael Schumacher, aflat, miercuri, în continuare în comă, după un grav accident de schi.

"Eu cred că există Cineva acolo sus, care încearcă să-l ajute în această situaţie. Eu, atunci, în situaţia gravă, am putut să mă ajut singur. Michael nu poate pentru moment să facă nimic", a declarat fostul pilot, într-un interviu pentru ediţia de joi a jurnalului german Die Zeit, articol din care au apărut miercuri câteva extrase.

Ars grav, în special la faţă, când maşina i-a luat foc în timpul Campionatului Formulei 1 în 1976, înainte de a reveni pe circuite, Niki Lauda apreciază că de acum doar "Dumnezeu" îl poate ajuta pe Michael Schumacher să scape. "El decide lucruri pe care noi nu le putem pricepe. Nu pot, logic, să-mi explic cum de Michael nu a avut un accident ca pilot, ci la schi cu fiul şi prietenii săi".

Ataşata de presă a pilotului german, Sabine Kehm, a arătat miercuri dimineaţa, în faţa spitalului din Grenoble, că starea lui Michael Schumacher rămâne "stabilă", ceea ce înseamnă "o veste bună", chiar dacă situaţia sa este în continuare "critică".

În prima zi a anului 2014, urările de revenire în bune condiţii au inundat Twitter-ul pentru Michael Schumacher, printre cei care au postat fiind şi compatriotul său, fostul jucător de tenis Boris Becker, care a adresat "gândurile şi rugăciunile sale pentru "Schumi şi familia sa".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor