Fotbal: Italia va fi "cel mai dur" adversar pentru Uruguay, declară Diego Godin

Fundaşul uruguayan Diego Godin. (Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images)
Epoch Times România
03.01.2014

Selecţionata Italiei va fi rivalul "cel mai dur" pentru Uruguay în prima fază a Mondialului de fotbal din Brazilia 2014, mai mult, este "candidată" pentru câştigarea turneului, afirmă fundaşul uruguayan Diego Godin.

La tragerea la sorţi a grupelor Mondialului, de pe 6 decembrie 2013, Uruguay, cap de serie, a fost repartizată în Grupa D, alături de Italia, Anglia şi Costa Rica.

"Este evident că Italia este rivalul cel mai dificil. Este unul din candidaţii pentru câştigarea Mondialului", a spus fundaşul formaţiei Atletico Madrid, care s-a aflat la Montevideo, pentru a petrece sărbătorile alături de familie."Selecţionata italiană şi-a demonstrat forţa în Cupa Confederaţiilor, în ultimele campionate mondiale şi în competiţiile europene", a adăugat el.

Referindu-se la selecţionata Uruguay-ului, în declaraţiile publicate de pagina digitală a cotidianului El Pais, Godin a spus că este "o echipă competitivă", dar a admis: "există reprezentative care sunt peste noi". "Deocamdată trebuie să ne gândim doar la partida cu Costa Rica, pentru că este prima şi trebuie să facem un rezultat bun, care, în mod sigur, ne va face mai puternici", a adăugat fundaşul.

La CM 2010 din Africa de Sud, selecţionata Celeste a fost cea mai bună echipă din America de Sud, ocupând locul 4.

În legătură cu faptul că formaţia sa de club, Atletico Madrid, se află în fruntea Ligii spaniole, la egalitate cu Barcelona, Godin şi-a exprimat convingerea că poate lupta pentru titlu, precizând că, în ce-l priveşte, şi-a prelungit contractul în noiembrie, până în 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor