Andrei Rublev câştigă al doilea Masters 1000 la Madrid

Andrey Rublev (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
06.05.2024

Andrei Rublev s-a depăşit la Mutua Madrid Open şi a cucerit al doilea titlu ATP Masters 1000 din carieră, devenind primul jucător care a câştigat atât titlul la simplu, cât şi la dublu din istoria turneului. Cu o prestaţie senzaţională în capitala Spaniei, el şi-a încununat al 16-lea trofeu ATP Tour într-o săptămână plină de emoţii pe zgura madrilenă.

Numărul 8 mondial şi-a stăpânit nervii într-o finală fără precedent pe zgura de la Caja Mágica, învingându-l pe canadianul Felix Auger-Aliassime cu 4-6, 7-5, 7-5, reuşind una dintre cele mai mari realizări din cariera sa profesională. Într-un meci disputat în interior din cauza ploii din capitala Spaniei, Rublev a câştigat unul dintre cele mai importante meciuri din viaţa sa.

"Nu am cuvinte. Dacă aţi şti prin ce am trecut în ultimele nouă zile, nu v-aţi imagina că am câştigat un titlu", a declarat Rublev, care a suferit crize de febră pe tot parcursul turneului. "Sunt nespus de fericit. Săptămâna aceasta schimbă totul, acum nu mai simt că am pierdut în ultimele săptămâni în primul tur."

"Sunt recunoscător medicilor. M-au ajutat într-un mod incredibil pentru a face posibil să ies pe teren".

Stadionul Manolo Santana a fost martorul unei rezistenţe acerbe a canadianului. Gestionând punctele lungi şi uzura de pe linia de fund, Rublev a reuşit să întoarcă un meci cu miză mare, în care a trecut peste faptul că a pierdut primul set. Într-un meci foarte strâns, Andrei nu s-a mai confruntat cu nicio minge de break în ultimele două seturi pentru a-şi adjudeca cupa.

"Aş spune că este titlul de care sunt cel mai mândru în cariera mea", a declarat Rublev. "Am fost cam mort în fiecare zi. Nu am dormit noaptea. În ultimele trei sau patru zile nu am putut să mă odihnesc".

Victoria îi permite lui Rublev să îşi extindă dominaţia (5-1) în Lexus ATP Head2Head în faţa canadianului. Cu autoritatea sa consolidată în finala de la Madrid, Andrei l-a învins pe canadian în ambele dueluri pe zgură ale rivalităţii (Umag 2018) şi în ambele meciuri din acest sezon (Rotterdam).

Auger-Aliassime părăseşte Mutua Madrid Open după ce a semnat una dintre cele mai remarcabile performanţe ale carierei sale pe zgură. Canadianul a urcat în a doua sa finală ATP Masters 1000 după ce a strălucit în capitala Spaniei, unde l-a învins pe norvegianul Casper Ruud, recent campion la Barcelona. Felix va urca de pe locul 35 pe locul 20 în clasamentul ATP, cea mai bună poziţie a sa din acest sezon, informează ATP Tour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor