Femeile implicate în politică doresc înlăturarea discriminării

(photos.com)
Epoch Times
18.11.2012

Femeile care fac politică în Republica Moldova afirmă că întâmpină dificultăţi în activitatea lor, iar statul ar trebui să le asigure protecţie prin lege. În acest sens, membrele Partidului Liberal au organizat o Conferinţă Internaţională unde acestea au trecut în revistă toate problemele femeilor implicate în politică.

Potrivit deputatului PL Corina Fusu, "avem legi care ne asigură o egalitate, totuşi cadrul legislativ trebuie îmbunătăţit din acest punct de vedere.” Deasemenea Corina Fusu susţine că ”încă o îmbunătăţire a cadrului legal este amendarea codului audiovizualului care ar prevede ca în fiecare emisiune, în fiecare produs mass-media să fie respectată şi egalitatea de gen".

La rândul lor reprezentantele Partidului Liberal spun că rolul femei în societate va creşte doar atunci când acestea vor avea iniţiativă.

"Trăim într-un secol modern dar trebuie să recunoaştem că există această problemă în societate. Atât timp cât noi nu ne vom implica la maxim în eliminarea acestei probleme de discriminare, noi nu vom obţine rezultate", a menţionat primarul oraşului Străşeni, Valentina Casian.

Potrivit Publika.TV, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că de vină ar fi societatea, care nu a evoluat suficient după destrămarea Uniunii Sovietice. Astfel Mihai Ghimpu a afirmat:"Sigur că motivul principal este că trecutul a fost un stat totalitar unde în genere nu aveau drepturi nici femeile, nici bărbaţii. Astăzi condiţiile sunt egale".

Din cei 101 de deputaţi ai Moldovei, doar 20 sunt femei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor