Fenomen neobişnuit în Japonia: cireşii înfloresc în mijlocul toamnei

Flori de cireş (captură web)
Maria Caubin
24.10.2018

Suntem în luna octombrie şi admirăm culorile toamnei, care oferă imaginea magică a peisajelor japoneze, dar natura ne surprinde încă o dată. Din Hokkaido în nordul Japoniei până la Kyushu în sud, 354 de persoane din 39 de prefecturi au raportat că au văzut flori de cireş înflorite, informează Weather News.

Florile de cireş semnalează începutul primăverii în Japonia. În fiecare an, în luna martie, acest fenomen natural numit hanami (tradus literal "observarea florilor") este sărbătorit prin vizite în parcuri şi temple pentru a se bucura de frumuseţea copacilor şi apariţia florilor, simbol al prosperităţii. În acest an, în mod neaşteptat, florile au revenit în afara sezonului pentru a împodobi cireşii. În mijlocul toamnei au înflorit pomii în întreaga ţară.

 (japan-forward.com)
(japan-forward.com)

 (japan-forward.com)
(japan-forward.com)

 (japan-forward.com)
(japan-forward.com)

Experţii consideră că această înflorire timpurie se datorează celor două taifunuri care au devastat Japonia în septembrie. "În fiecare an primim ştiri despre flori care înfloresc în acest sezon, dar sunt limitate la anumite zone", a declarat Toru Koyama, tehnician la Asociaţia Florală din Japonia, pentru Reuters. "De data aceasta am fost informaţi că se întâmplă în întreaga ţară".

Taifunurile, inclusiv Jebi, cel mai puternic din zonă în ultimii 25 de ani, au creat condiţii favorabile apariţiei acestui fenomen, a adăugat Koyama. Aerul pe care furtunile l-au absorbit la tropice a fost transportat până în Japonia provocând apariţia unei clime temperate urmată de scăderea temperaturilor, asemănătoare cu vremea de primăvară care semnalează momentul înfloririi.

Potrivit unui sondaj - care a colectat răspunsuri din întreaga Japonie de la 10.940 persoane - florile de cireş au apărut în jurul datei de 9 octombrie şi au atins punctul culminant în perioada 12-14 octombrie, relatează Japan Forward.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor