Festivalul cărnii de câine din China, contestat pentru cruzime


China:Festivalul de Yulin atrage anual mii de oameni care asistă la măcelarea şi moartea a nenumăraţi câini, ucişi de metode considerate de animalişti "crude şi violente".
China:Festivalul de Yulin atrage anual mii de oameni care asistă la măcelarea şi moartea a nenumăraţi câini, ucişi de metode considerate de animalişti "crude şi violente". (MN Chan / Getty Images)

În fiecare an, în partea de sud a Chinei, are loc un festival deosebit, cel al cărnii de câine, în care animalele sunt măcelărite într-un mod crud.

În timpul festivalului, care are loc azi, cel puţin până în prezent, câinii erau înghesuiţi în cuşti şi apoi ucişi, jupuiţi şi fierţi. Datorită intervenţiei activiştilor pentru drepturile animalelor care au organizat proteste în Yulin (oraşul unde are loc festivalul) practicile de ucidere a animalelor vor fi mai puţin crude. Dar nu este suficient.

"Cred că vor reduce un pic din cruzime, dar numai la suprafaţă. Am văzut animale bătute şi supuse la tratamente de nedescris înainte de a fi ucise", a declarat Du Yufeng, fondatorul grupului, informează vineri Il Jurnal.

Guvernul a declarat că a fost pus "sub o mare presiune", în principal din cauza protestelor care au izbucnit pe web, referitoare la închiderea festivalului. Dar că "Nu poate fi oprit acum. Festivalul este organizat de localnici, nu de guvern, deci nu ne putem ocupa prea mult de asta".

De fapt, carnea de câine, nu este atât de populară în China, deşi este vândută în aproape fiecare restaurant din ţară drept o specialitate. Cu toate acestea, festivalul din Yulin atrage anual mii de oameni care asistă la măcelărirea şi omorârea a nenumăraţi câini, ucişi prin metode considerate de activişti pentru drepturile animalelor ca fiind "crude şi violente", profitând de faptul că în China nu există încă o legislaţie care pedepseşte maltratarea animalelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe