Filat avertizează: Unii funcţionari din instituţiile de stat riscă să fie demişi

Premierul moldovean Vlad Filat. (JANEK SKARZYNSKI / AFP / Getty Images)
Epoch Times
21.03.2012

Unii funcţionari din instituţiile de stat riscă să fie demişi dacă nu vor trece o procedură de evaluare care va începe săptămâna viitoare, avertizează premierului Vlad Filat.

Prim-ministrul a mai anunţat că Guvernul va organiza şedinţe tematice pentru a examina activitatea fiecărei instituţii publice în parte.

În acest context, fiecare ministru va prezenta un raport de evaluare a subalternilor săi, căci potrivit premierului, foarte mulţi funcţionari nu-şi îndeplinesc atribuţiile.

"Într-o perioadă de timp mai lungă, foarte mulţi funcţionari aveau o stare de ezitare, nu-şi îndeplineau atribuţiile funcţionale, probabil aşteptând perioadele electorale şi schimbarea de guvernare", a declarat şeful Guvernului.

În acelaşi timp, miniştrii cred că iniţiativa premierului este una normală şi spun că sunt mulţumiţi de activitatea angajaţilor.

Potrivit Publika.TV, Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, evaluează munca angajaţilor la sfârşitul fiecărui an, precizând că "nu e nimic ieşit din comun. Fără doar şi poate, au fost unii angajaţi care au fost atenţionaţi asupra serviciului lor, sunt persoane care nu au fost promovate în funcţii sau în grad, de acea valorificare sau atestare pe care au trecut-o. Nu poate să fie totul ideal".

"Eu apreciez activitatea colegilor mei de minister ca pe una destul de responsabilă şi profesionistă. Lucrul este lucru, sarcinile puse sunt îndeplinite, ca regulă, destul de bine. Am norocul să lucrez într-o echipă de profesionişti", a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan.

Precizăm că nu este pentru prima dată când premierul avertizează cu demiteri. Amintim că în vara anului trecut, Vlad Filat a ameninţat cu remanieri în Guvern, dar până în prezent, nimeni nu a fost demis.

Dar trebuia cel puţin cinci miniştri, care nu-şi onorează obligaţiunile, să părăsească Guvernul, inclusiv şi reprezentanţi ai Partidului Liberal Democrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor