Filmul "Toată lumea din familia noastră" a câştigat Trofeul Anonimul

(photos.com)
Liviu Şerbănescu
12.08.2012

Pelicula "Toată lumea din familia noastră", regizată de Radu Jude, a primit trofeul Anonimul sâmbătă seara, la gala de închidere a festivalului cu acelaşi nume, care a avut loc între 6 şi 12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Filmul "Toată lumea din familia noastră" tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, dar sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ.

În rolurile principale joacă Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu. Totodată, la filmări au participat şi cunoscuţii actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

"Dragi cinefili anonimi, vă mulţumesc din suflet", a declarat Ada Solomon, producătoarea filmului, care a primit premiul.

Filmele româneşti au fost vedetele galei de premiere, prezentată de Florin Piersic Jr.

Astfel, Emanuel Pârvu a primit premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj, pentru "Pui, cartofi prăjiţi şi o cola", iar premiul pentru Cel mai bun film de scurtmetraj de animaţie a fost acordat producţiei "Ţipătul/The Scream", de Sebastian Cosor.

Premiile au fost acordate prin votul publicului de la Anonimul.

Premiul "Ovidiu Bose Paştină", oferit de Fundaţia Anonimul, a revenit filmului "Fulgenzio", în regia lui Aldo Iuliano.

Totodată, bloggerii acreditaţi la Anonimul i-au acordat un premiu special Florinei Dumitrache, pentru filmul "Reuniune de familie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor