Firea cere demiterea purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice. "Este atât de urât a bârfi!"

Indignată că purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice şi-a permis să pună pe Facebook postări acide la adresa ei, Firea cere schimbarea acestuia din funcţie.
Loredana Diacu
16.05.2017

alte articole

Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
16.05.2017

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut Arhiepiscopului Ioan Robu, prin intermediul unei scrisori deschise presărate cu citate din însuşi Papa, înlocuirea din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti a preotului Francisc Doboş, acuzându-l pe acesta de ''luări de poziţie total inadecvate, atât prin comunicate oficiale cât şi prin postări pe reţelele de socializare", relatează hotnews

Prin scrisoare adresată lui Robu, Firea lasă să se înţeleagă că relaţiile dintre Primărie şi Arhiepiscopia Romano-Catolic s-ar putea încorda din cauza lui Doboş, pe care primăriţa îl acuză de bârfă.

"Nu vreau ca relaţiile dintre Primăria Capitalei şi Arhiepiscopia Romano-Catolică să fie încordate din cauza faptului că o persoană nu înţelege să se comporte în mod civilizat. (...) Bârfa poate să ucidă, pentru că ucide faima persoanelor! Şi este atât de urât a bârfi", a declarat primarul general, potrivit unui comunicat emis de Primăria Capitalei.

În finalul scrisorii, Edilul Şef şi-a exprimat speranţa edificării unei relaţii bazate pe încredere şi respect reciproc între Primăria Capitalei şi Arhiepiscopia Romano-Catolică.

Între Primăria Capitalei şi Arhiepiscopia Romano-Catolică a avut în ultimele săptămâni un schimb de replici acid referitor la demolarea Cathedral Plaza, turnul construit lângă biserica Sfântul Iosif şi pentru care s-a obţinut o decizie de demolare în instanţă. Deşi turnul ar fi trebuit demolat de 7 ani de zile, acesta este încă în picioare. Potrivit Hotnews, după ce ani de zile Oprescu a evitat să demoleze turnul, acum, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că nu găsesc pe nimeni să facă expertiza pentru demolare.

''Din odiseea Cathedral Plaza.

Nu pot să nu remarc că naşa de nuntă a primarului general este nimeni alta decât Daiana Voicu, cea care a construit "turnul corupţiei", Cathedral Plaza.

O fi o pură coincidenţă?!", scria recent, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al episcopiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor