Firea, nemulţumită: Victor, practic, îi ajută pe adversarii noştri, dându-le muniţie

În ciuda faptului că fostul premier Victor Ponta a beneficiat de toată preţuirea colegilor săi de partid, în momentul de faţă îi ajută pe adversarii PSD, şi-a exprimat nemulţumirea primăriţa Gabriela Firea.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta a fost un copil răsfăţat al PSD care acum, practic, într-un fel îi ajută pe adversarii partidului, dându-le muniţie prin luările sale de poziţie, a declarat luni seară, la Antena 3, primăriţa Capitalei Gabriela Firea, care şi-ar dori ca fostul lider al social-democraţilor să redevină un om de echipă, "de construcţie".

"Aş spune un lucru, şi poate e o sintagmă care va fi întoarsă pe toate feţele, dar o spun chiar din suflet, o spun prieteneşte, a fost un copil răsfăţat al PSD şi pe bună dreptate, pentru că are calităţi reale, şi umane, şi politice, şi aş vrea să înţeleagă că acest partid i-a oferit maximum din cât se poate oferi, prin prisma politică, din partea unei formaţiuni, a unei echipe dificile - fiind, totuşi, cel mai important partid politic din România - pentru unul dintre lideri.

Şi el, la rândul lui, sunt convinsă că va conştientiza că are anumite responsabilităţi şi că trebuie să fie alături de noi. Niciodată, din punctul meu de vedere, cred că nu va fi mai apreciat în afara PSD decât o facem noi în echipă, în familie. Aici, întotdeauna, va avea locul său, un loc important. Eu aştept ca în perioada următoare să devină puţin mai dornic de colaborare cu noi, să aibă o relaţie mult mai bună cu preşedintele actual al partidului, Liviu Dragnea, care a fost ales statutar", a declarat Firea, citat de Agerpres.

Potrivit primăriţei PSD, deşi Ponta a beneficiat de toată preţuirea colegilor de partid, în momentul de faţă îi ajută pe adversarii PSD, dându-le muniţie.

"Am lucrat cu Victor Ponta, am fost purtător de cuvânt pe perioada în care Victor era preşedintele partidului, am lucrat şi în campania pentru alegerile prezidenţiale. Sunt tristă că s-a ajuns la acest moment în care Victor are o anumită nelinişte, nu se mai regăseşte în echipa noastră. Ştiţi cum se spune, este ca un frate, ca un coleg rătăcit. Mă feresc să spun lucruri neplăcute, mă feresc de o critică acidă şi explic, nu pentru că mi-e teamă de o contra-replică, dar nu aş face altceva decât să dau şi eu apă la moară adversarilor. Eu îmi şi imaginez titlurile, ca fost jurnalist, câtă vreme, acum, în această perioadă, Victor, practic, într-un fel îi ajută pe adversarii noştri, dându-le muniţie, aş face şi eu acelaşi lucru, lovind în afirmaţiile şi în poziţiile sale politice. S-ar crea un nou conflict", a precizat Firea.

Primăriţa a subliniat că, în cazul lui Ponta, nu s-au creat "coaliţii obscure, întâlniri toxice, pentru a fi eliminat, lichidat politic" .

"Eu mi-aş dori foarte mult să redevină omul de echipă pe care îl ştim, omul de construcţie. Dacă are anumite nemulţumiri, cel mai bine este să le spună când se întâlneşte cu noi. Să îşi aducă aminte faptul că nu a fost dat afară din partid, nu a fost rugat să părăsească funcţia de preşedinte. Chiar nu s-a întâmplat acest lucru, nu a existat o şedinţă, o reuniune la un restaurant sau la un hotel - cum se mai practică în politică, în care să fi fost decapitat. Victor ne-a anunţat pe Facebook decizia că renunţă la poziţia de preşedinte al PSD", a adăugat Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne