Firea se consideră candidat de sacrificiu: Poate doar această săptămână. Mi-a fost mai greu să mă mobilizez într-un timp scurt

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Facebook/gabifirea)
Andrei Popescu
29.04.2024

Candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la Antena 3, că, doar această săptămână se consideră un candidat de sacrificiu, din cauză că i-a fost greu să se mobilizeze după ce se demobilizase.

“Sunt candidat de sacrificiu doar, poate această săptămână, pentru că mi-a fost mai greu ca într-un timp scurt să mă mobilizez, după ce mă demobilizasem, să strângem semnături într-un timp foarte scurt. Timpul era şi este comprimat. De aici înainte, odată cu depunerea candidaturii, nu mai pot fi considerat candidat de sacrificiu, pentru că beneficiez de toată susţinerea colegilor şi şi-au manifestat-o astăzi. De asemenea, în întâlnirile directe cu cetăţenii, în sectoare, pe străzi, în cartiere, primesc un feedback bun, şi anume că sunt mulţi bucureşteni care au încredere în candidatura mea şi doresc să mă voteze”, a precizat Fire, citată de News.ro.

De asemenea, Firea a spus că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi, dar şi cei liberali nu au fost încântaţi de această soluţie:

“Datele, cel puţin la nivel de teorie, arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta. Această teorie s-a lovit de realitatea din teren, pentru ca atât membrii şi simpatizanţii noştri, cât şi cei ai Partidului Naţional Liberal, nu au fost foarte încântaţi. S-a văzut asta din focus grupuri iniţial, apoi din sondajele de opinie şi din discuţii cât se poate de deschise la sediile de partid”.

Totodată, Firea a afirmat că feedback-ul primit în urma sondajelor şi focus grupurilor în privinţa lui Cîrstoiu nu a fost unul foarte bun.

“Cu tot respectul pentru domnul dr. Cătălin Cîrstoiu, ei îşi doreau un om politic să fie angrenat în cursa electorală, un om politic care să fie susţinut în formaţiune, eventual care este la puterea guvernamentală şi în Parlament”, a adăugat ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor