Fiul liderului transnistrean este suspectat de Rusia că ar fi deturnat fonduri

Igor Smirnov, liderul transnistrenilor, arhiva (MAXIM MARMUR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
29.10.2011

Autorităţile ruse îl suspectează pe fiul lui Igor Smirnov, liderul transnistrean, de implicare în deturnare de fonduri la scară mare, a declarat vineri o sursă din poliţie, relatează RIA Novosti.

Comisia de anchetă rusă a deschis un caz penal împotriva managerilor Băncii republicii transnistrene, printre care Oleg Smirnov şi vicepreşedinte Oleg Briziţki.

"Oleg Smirnov, suspectat de deturnare de fonduri, este fiul liderului transnistrean", a precizat sursa.

Anchetatorii spun că Smirnov, Briziţki şi alţi suspecţi au conspirat la deturnarea a 160 de milioane de ruble între noiembrie 2008 şi noiembrie 2009, date de Rusia Transnistriei ca ajutor umanitar destinat pensionarilor şi susţinerii fermierilor.

La 20 august, în timpul trecerii frontierei de stat a Federaţiei Ruse, a fost reţinută Marina Smirnova, căreia i-a fost înmânată o citaţie cu obligaţia de a se prezenta la Procuratura oraşului Moscova pentru a depune mărturii cu privire la dosarul "infracţiunii comise împotriva Federaţiei Ruse." Marina Smirnova este soţia celui mai mic fiu al "preşedintelui" Igor Smirnov.

Presa rusă a scris în repetate rânduri că Moscova îl va susţine pe Anatoli Kaminski la alegerile prezidenţiale din Transnistria, iar Igor Smirnov a devenit un candidat indezirabil. Scrutinul din stânga Nistrului se va desfăşura în luna decembrie a acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor