Fiul liderului transnistrean riscă încă un dosar penal

Epoch Times România
13.11.2011

Fiul liderului transnistrean, Oleg Smirnov, ar putea să apară în calitate de inculpat şi într-un alt dosar penal, scrie publicaţia rusă Kommersant, relatează UNIMEDIA.

„Potrivit unor surse din cadrul Comisiei de anchetă a Federaţiei Ruse, în timpul verificării firmelor SRL „Torginvest”, SRL „Rusinvest” şi SRL „Elantra”, proprietarul cărora este Oleg Smirnov, s-a constatat că acestea au fost create pentru spălare de fonduri furate în Transnistria. Volumul şi originea banilor încă nu au fost încă stabilite”, informează publicaţia.

Oleg Smirnov este anchetat în calitate de suspect într-un caz intentat în octombrie 2011 pentru furt prin deturnări de fonduri săvârşit de un grup de persoane prin înţelegere prealabilă. Potrivit anchetatorilor, este vorba despre furtul a 160 de milioane de ruble din ajutorul umanitar rus alocat Transnistriei.

Totodată, experţii consideră că şansele lui Igor Smirnov de a câştiga alegerile prezidenţiale sunt destul de mari. „Smirnov este un politician cu experienţă. Nu-l poţi lua cu una cu două. Dacă el va câştiga, este puţin probabil ca Rusia să iniţieze o blocadă totală a Transnistriei. Cred că Smirnov îşi va realiza scopul şi Rusia va fi pusă în faţa unui fapt împlinit”, consideră redactorul-şef al revistei „Rusia în politica globală”, Fiodor Lukianov.

„Între timp, Rusia mai are instrumente de a-l influenţa pe Igor Smirnov. Unul dintre acestea este datoria imensă a Transnistriei pentru gazele ruseşti”, menţionează Kommersant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor