Flashmob la MAEIE: Blocul ACUM vrea să taie „sârma ghimpată” dintre Moldova şi Uniunea Europeană

Flashmob, Blocul ACUM DA PAS la MAEIE
Flashmob, Blocul ACUM DA PAS la MAEIE (acum.md)

Membrii Blocului ACUM DA PAS, format de Platforma Demnitate şi Adevăr împreună cu Partidul Acţiune şi Solidaritate au organizat, vineri 8 februarie, un flashmob în faţa Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), înconjuraţi de sârmă ghimpată – ca simbol al izolării internaţionale fără precedent a Republicii Moldova, cauzate de acţiunile iresponsabile ale actualei guvernări.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul lansării angajamentului ACUM în domeniul relaţiilor externe – îndeplinirea până în 2023 a tuturor condiţiilor pentru solicitarea calităţii de membru al Uniunii Europene.

„Instalarea unui guvern nocturn din transfugi şi trădători aflaţi la cheremul uzurpatorului, distorsionarea sistemului electoral în favoarea binomului PD-PSRM, acoperirea celor care au furat un miliard din buzunarele cetăţenilor, violarea principiilor fundamentale ale democraţiei prin invalidarea alegerilor din Chişinău, brutalizarea celor şapte profesori prin deportarea lor în stil NKVD-ist au făcut ca Uniunea Europeană să bată alarma şi să retragă asistenţa bilaterală şi financiară pentru ţara noastră”, se arată într-un comunicat al Blocului ACUM.

La final, participanţii la eveniment au tăiat simbolic sârma ghimpată pe care erau atârnate pozele persoanelor responsabile de actuala situaţie din Republica Moldova.

„Suntem determinaţi să facem totul pentru ca în 4 ani să fim pregătiţi să depunem cererea de aderare la Uniunea Europeană. Vom rupe sârma ghimpată, nu doar metaforic, ci şi la propriu”, au declarat organizatorii evenimentului.

În opinia membrului PAS, Mihail Popşoi, Moldova devine din ce în ce mai izolată pe arena internaţională din cauza politicii implementate de către guvernarea de la Chişinău. Relaţiile cu Uniunea Europeană se află la cel mai de jos nivel, fiind practic îngheţate. Dacă până acum se furau miliarde, banii publici, iată că s-a ajuns să se fure şi votul cetăţenilor, iar UE nu tolerează asemenea lucruri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe