Florin Cîţu: PSD ne duce spre un ROEXIT economic. Distribuie bani pe care nu îi are

PSD distribuie bani care nu există. Ne scoate din Uniunea Europeană economic, dar în acelaşi timp îşi fundamentează economia pe fondurile UE, a acuzat liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Aşa-zisa "gaură" de 10 miliarde de lei lăsată de tehnocraţi în bugetul de stat, şi anchetată inutil timp de trei luni de zile, este doar "o petardă", o fumigenă menită să acopere adevăratul jaf la banul public pe care îl pregătea PSD, a opinat joi, la Adevărul Live, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"Nu a fost niciodată o "gaură", a fost o "petardă". (...) Am atras atenţia că nu poţi spune că s-au furat 2 miliarde de euro. Cum s-ar uita investitorii străini la tine? În timp ce noi eram preocupaţi cu comisia de anchetă, ei dădeau în Guvern ordonanţele 6, 9 şi 13", a declarat Florin Cîţu.

În opinia liberalului, ordonanţele economice 6 şi 9, care permit devalizarea banilor publici în favoarea clientelei politice PSD-ALDE, sunt mai rele decât OUG 13.

"Prin aceste două ordonanţe, noi facem un Roexit economic. Nu mai vrem să respectăm acele legi prin care dăm seamă de cheltuirea banului public. PSD ne scoate din UE economic, dar în acelaşi timp îşi fundamentează economia pe fondurile europene", a precizat Florin Cîţu.

Fostul economist şef al ING a atras atenţia că avem 54 de miliarde credite de angajamente, astfel că este greu să-ţi menţii optimismul, în contextul în care "PSD distribuie ceea ce nu are".

"Noi nu avem creşterea economică a lui 2007. Au distribuit spre primării bani care nu există. Azi, FMI nu are nicio obligaţie faţă de noi, iar această instituţie susţine ce spun şi eu, adică deficitul bugetar ar putea fi spre 4% dacă nu fac tăieri. Viorel Ştefan a spus că pentru a menţine deficitul şi salariile trebuie să tăiem din investiţii. (...) PSD creşte salariile şi promite relaxare economică în viitor. Nu se poate. În România am uitat să ne întrebăm cine plăteşte aceşti bani. Sectorul economic îi va plăti. Ce se întâmplă acum: se închid firme. ori îi taxezi pe cei din sectorul privat, ori tai de la bugetari", a afirmat Florin Cîţu.