Florin Cîţu şi premierul R. Moldova vor organiza o şedinţă comună de guvern la Chişinău

Natalia Gavriliţa şi Florin Cîţu
Natalia Gavriliţa şi Florin Cîţu (Facebook / NataliaGavrilita)

Premierul Florin Cîţu şi omoloaga sa din R. Molodova, Natalia Gavriliţa, au avut o discuţie telefonică luni seara. În cadrul convorbirii, Natalia Gavriliţa i-a mulţumit lui Cîţu pentru mesajul de felicitare şi de susţinere exprimat în ziua învestirii noului Guvern, relatează Deschide.md.

Totodată, Natalia Gavriliţa a mulţumit Guvernului României pentru suportul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru donaţiile de motorină, vaccinuri anti-COVID, echipamente dar, mai ales, pentru susţinerea parcursului european al R. Moldova.

Cei doi premieri au agreat demararea pregătirii unei şedinţe comune de guvern la Chişinău.

Discuţia a vizat şi reluarea şi extinderea acordului interguvernamental pentru asistenţă tehnică nerambursabilă. Părţile au agreat crearea unui grup de lucru la nivel tehnic pentru pregătirea acordului.

De partea sa, Florin Cîţu şi-a exprimat tot suportul pentru noul Guvern de la Chişinău prin dispunerea de a începe imediat lucrul pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne