Folosirea medicinei traditionale pentru prevenirea răspândirii gripei aviare H7N9

Pachetele aromatice pot fi îndesate cu ierburi aromatice chinezeşti. Aroma respinge insectele şi previne contractarea de boli.
Pachetele aromatice pot fi îndesate cu ierburi aromatice chinezeşti. Aroma respinge insectele şi previne contractarea de boli. (Xie Yueqin / The Epoch Times)

Un bine-cunoscut medic din Taiwan a ţinut cinci discursuri la începutul lunii aprilie cu privire la modalităţile de prevenire a răspândirii gripei aviare în China continentală cu ajutorul Medicinei Tradiţionale Chineze (TCM).

16 oameni murind până acum din 77 infectaţi, noul virus H7N9 s-a răspândit cel mai recent din partea de est a ţării spre Beijing şi provincia centrală a Chinei - Henan.

Dr. Hu Nai-Wen a mers într-un turneu în China continentală între 5-9 aprilie. El le-a amintit oamenilor să ia măsuri de precauţie când călătoresc în China pentru a evita să fie infectaţi cu viruşii H7N9 sau H1N1. El a atras deja atenţia asupra muşamalizării problemei îm mass media controlată de Partidul Comunist: "când aflaţi în sfârşit veşti la televizor despre H7N9 în China, trebuie să ştiţi că în acel moment situaţia este deja destul de gravă", a spus el.

După ce s-a specializat la o universitate în studiul sistemelor nervos şi endocrin, Dr. Hu a efectuat cercetări ale medicinei occidentale peste 10 ani. Apoi el a început să studieze medicina chineză tradiţională, moment în care a descoperit că acupunctura funcţionează bine şi fără efecte secundare.

Dr. Hu a menţionat folosirea medicinei naturiste pentru prevenirea răspândirii gripei aviare, pe baza a şase plante uşor de găsit în magazinele medicinale locale. "Luaţi cantităţi egale de rădăcină de Notopterygium (qiang-huo), Rheum palmatum (rubarbă turcească, da-huang), rădăcină de Bupleurum (chai hu), Atractylodes lancea (cang-zhu), Asarum (ghimbir sălbatic, xi-xin) şi Tetradium ruticarpum (wu-zhu), măcinaţi-le bine şi purtaţi amestecul într-un săculeţ pe pieptul dvs", a declarat dr. Hu, explicând că acesta poate mobiliza sistemul imunitar al organismului prin intermediul hipotalamusului pentru a produce anticorpi. "Aceste plante aromatice lucrează mult mai bine decât ginsengul şi ciupercile reishi, potrivit unui studiu", mai ales că în majoritatea cazurilor este vorba de ginseng cultivat, şi nu sălbatic, având o eficienţă extrem de redusă în tratarea maladiilor.

Un alt expert, Dr. Tsai Hui-Jun de la Clinica Medicală Chineză Lianhua, a declarat şi ea că purtarea unui săculeţ cu plante poate îmbunătăţi imunitatea, a raportat China Times.

Ea sugerează utilizarea unui săculeţ care să conţină Agastache (mentă indiană, huo-xiang), Eupatorium fortunei (pei-lan) şi frunze de pelin (ai-ye), şi inhalarea vaporilor de două ori pe zi, timp de cel puţin trei minute de fiecare dată, precum şi plasarea lui lângă pernă pe timp de noapte. Conţinutul trebuie să fie schimbat o dată pe săptămână.