Folosirea unui jurnal alimentar vă ajută să pierdeţi şi să vă menţineţi greutatea

Un nou studiu afirmă că sunt necesare doar 15 minute pe zi pentru a nota alimentele consumate
Dieta
Dieta (Getty Images)

De multe ori este dificil să se menţină o dietă sănătoasă şi echilibrată şi nu se înţelege nici de ce este atât de greu să se piardă în greutate. Şi inevitabil apare întrebarea: unde se greşeşte?

Acest lucru se întâmplă deoarece cu ritmul frenetic al vieţii de zi cu zi este greu să se ţină totul sub control. Între mese şi gustări rapide se pierde socoteala. În momentul în care se încearcă să se facă o analiză cu ceea ce s-a consumat în timpul zilei, evaluarea situaţiei se dovedeşte a fi dificilă. Acesta este rezultatul unei noi cercetări efectuate de Obezity (Log Often, Lose More: Electronic Dietary Self‐Monitoring for Weight Loss), pentru a veni în ajutorul celor care nu pot ţine pasul cu dieta.

Studiul demonstrează că pur şi simplu ţinerea unui jurnal alimentar poate da rezultate excelente. Rezultatele cercetări au fost publicate în Good Housekeeping (Using a Food Journal Can Help You Lose Weight — And Actually Keep It Off).

Jurnal alimentar pentru un stil de viaţă sănătos

Jurnalul alimentar s-a dovedit a fi o modalitate excelentă de a menţine alimentaţia sub control. Cu un efort minim puteţi învaţa cum să urmaţi o dietă sănătoasă, cum să folosiţi corect nutrienţii, ce substanţe nutritive se trec cu vederea şi prin urmare care trebuie integrate. Dar se văd şi excesele. Pot fi controlate foarte uşor cantităţile şi porţiile consumate.

Iar pentru cei care cred că nu este uşor să scrii tot ce consumi, studiul arată că, de fapt, este o operaţiune foarte simplă care durează doar câteva minute pe zi.

Cercetarea a implicat 142 de participanţi. Dacă la început erau necesare în medie 23 de minute pe zi pentru a completa jurnalul, după şase luni timpul a fost redus la mai puţin de 15 minute. Un sacrificiu minim pentru o îmbunătăţire a propriului stil de viaţă.

Atenţie, totuşi! Cei care au o relaţie conflictuală cu alimentaţia sau se simt neliniştiţi pentru că trebuie să noteze tot ce consumă, nu ar trebui să ţină un jurnal alimentar. Pentru aceştia scrierea obiceiurilor alimentare ar contribui doar la crearea unei stări de anxietate şi stres, stări ale minţii care nu sunt prea sănătoase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură