Fondatorul Falun Gong ţine un discurs la conferinţa din San Francisco

Dl. Li Hongzhi la conferinţa internaţională Falun Gong din San Francisco, 16 octombrie 2014.
Dl. Li Hongzhi la conferinţa internaţională Falun Gong din San Francisco, 16 octombrie 2014. (Dai Bing/Epoch Times)

Domnul Li Hongzhi, fondatorul disciplinei spirituale Falun Gong, a luat cuvântul la o conferinţă internaţională desfăşurată la sfârşitul spătămânii în San Francisco.

Alocuţiunea s-a adresat celor aproximativ patru mii de participanţi sosiţi din numeroase ţări. Tema generală a conferinţei a fost elevarea caracterului moral al practicanţilor acţionând în concordanţă cu principiile practicii şi prin introspecţie.

Falun Gong, cunoscută de asemenea şi ca Falun Dafa, este o practică spirituală care predă principiile adevărului, compasiunii şi toleranţei, şi care are un set de cinci exerciţii fizice, cu care practicanţii pot obţine atât un corp sănătos, cât şi echilibrul dintre corp şi minte.

Răspunzând cu milă, crimelor

Chao Yu, tehnician IT, a venit din Chicago, dar până anul trecut a locuit în China. Yu a fost închis zece ani în China din cauză că practică Falun Gong. Soţia sa, de asemenea practicantă, a fost închisă aproape 11 ani.

Falun Gong este persecutat de regimul comunist chinez începând din 1999. Persecuţia, pornită după ce Partidul Comunist Chinez a realizat că numărul celor care practicau Falun Gong era dublu faţă de numărul de membri ai Partidului, s-a manifestat printr-o campanie brutală de suprimare care implică tortură, spălăre pe creier şi porţii masive de propagandă, toate menite discreditării mişcării spirituale şi suprimării fizice a aderenţilor săi. Milioane de aderenţi sunt închişi în lagăre de muncă în China, pentru că nu renunţă la credinţa lor spirituală.

Din 2003, o investigaţie a ziarului Epoch Times a arătat că spitale militare chineze, sub oblăduirea regimului comunist, recoltează organe pe viu, cu forţa, de la aderenţii Falun Gong închişi în lagăre de muncă şi închisori. Investigaţia a fost preluată de avocaţii David Matas şi David Kilgour din Canada, care au condus o anchetă în acest sens. Raportul anchetei, publicat în bestseller-ul Recoltare Sângeroasă, a arătat că un număr de cel puţin 60 de mii de aderenţi Falun Gong au fost omorâţi din 2001, pentru ca organele lor să fie vândute pe piaţa neagră de organe din China.

”În timpul persecuţiei care ţine deja de 15 ani, lansată de către Partidul Comunist împotriva Falun Gong, am acumulat foarte multă ură în inima mea, de fapt. Am încercat să o reprim, şi am încercat să dezvolt milă, dar este dificil pentru mine”, a declarat Chao Yu, care a suferit torturi brutale în perioada în care a fost închis.

”După ce am ascultat unul din schimburile de experienţă de astăzi, mi-am dat seama că trebuie să-mi schimb inima”, a declarat acesta. Yu a declarat că a simţit ca, fiind un practicant Falun Gong, are o mare responsabilitate de a trăi respectând principiile practicii şi de a avea compasiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe