Ponta "foarte fericit" că Zhang Gaoli vizitează România. Oficialul, suspectat de genocid şi crime împotriva umanităţii

Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18  iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta
Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18 iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta, care se află în această săptămână la New York, cu ocazia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, i-a declarat vicepremierului chinez Zhang Gaoli în cadrul unei întrevederi oficiale la ONU, că regretă faptul că nu va fi în ţară pentru a-l întâmpina personal, dar că vicepremierul Liviu Dragnea şi preşedintele Parlamentului îl aşteaptă.

"Sunt foarte fericit că veţi vizita ţara mea, dar îmi pare foarte rău că nu voi fi acolo, pentru a vă întâmpina personal. Să fiţi sigur, însă, că vicepremierul Liviu Dragnea şi preşedintele Parlamentului vă aşteaptă şi sunt sigur că veţi avea o vizită de succes", i-a spus Ponta vicepremierului chinez, în timpul discuţiei.

Zhang Gaoli este un apropiat al lui Jiang Zemin (pe numele căruia a fost oficial emis mandat de arestare în Spania în februarie 2014), şi a participat activ în persecutarea practicanţilor Falun Gong fiind suspectat de genocid, tortură, şi crime împotriva umanităţii. Din cauza faptelor sale, Zhang Gaoli se află acum sub investigaţia WOIPFG - un organism internaţional care anchetează genocidul început de Partidul Comunist Chinez împotriva aderenţilor practicii spirituale Falun Gong - conform www.upholdjustice.org/node/256

Potrivit WOIPFG, există suspiciuni rezonabile că Zhang Gaoli a încurajat şi practica sistematică de recoltare de organe, pe viu, de la practicanţii Falun Gong. În China există un număr mare de lagăre speciale de exterminare a practicanţilor Falun Gong, unde aceştia sunt închişi pentru a li se extrage forţat organele, care sunt vândute doritorilor de transplanturi pentru sume mari de bani. Corpurile eviscerate sunt incinerate în crematorii pentru a se şterge urmele crimelor comise.

Operaţiunile au loc sistematic, fiind supervizate de Armata chineză, care, conform Constituţiei, aparţine Partidului Comunist şi nu Statului.

Avertismentul Parlamentului European pentru China

La sfârşitul anului trecut, Parlamentul European a avertizat Republica Populară Chineză că practica sa de recoltare de organe forţată este inacceptabilă.

Astfel, o rezoluţie ( http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=MOTION&reference=P7-RC-2013-0562&language=RO) adoptată în decembrie 2013 la Strasbourg, Franţa, îşi exprimă "îngrijorarea profundă faţă de rapoarte persistente şi credibile de recoltare sistematică de organe de către statul chinez de la prizonieri de conştiinţă, ce nu şi-au dat consimţământul, din Republica Populară Chineză, inclusiv de la un număr mare de practicanţi Falun Gong deţinuţi pentru convingeri religioase, precum şi membri ai altor grupuri minoritare etnice şi religioase".

Rezoluţia identifică principalele victime ale recoltării forţate de organe în China: "În iulie 1999, Partidul Comunist Chinez a lansat o persecuţie intensă, la nivel naţional pentru eradicarea practicii spirituale Falun Gong care a condus la arestarea şi detenţia a sute de mii de practicanti Falun Gong... există rapoarte care arată că uigurii şi tibetanii prizonieri au fost, de asemenea, supuşi la transplanturile de organe forţată".

Uniunii Europene şi statelor membre ale acesteia li se recomandă prin rezoluţie să condamne public abuzurile de transplant din China şi să sensibilizeze cetăţenii care călătoresc în Republica Populară Chineză. Rezoluţia solicită UE să efectueze o "anchetă completă şi transparentă" în practicile de transplant de organe ale RPC şi de "urmărirea penală a celor găsiţi că s-au angajat în astfel de practici lipsite de etică".

Europarlamentarul Monica Macovei, care a fost unul dintre autorii rezoluţiei, a susţinut că „Medici chinezi au depus mărturie în faţa Parlamentului European şi a Congresului American că au recoltat organe de la oameni vii. Rapoarte internaţionale arată că din cele 100.000 de transplanturi de organe din China din ultimii 10 ani, mai mult de jumătate provin de la practicanţii Falun Gong. Din 1999 Partidul Comunist Chinez a trimis la moarte sute de mii de practicanţi. Guvernul a lansat o persecuţie naţională pentru a eradica practica tradiţională şi paşnică numită Falun Gong, care urmează principiul Adevăr-Compasiune-Toleranţă. Practic în China recoltarea de organe a devenit o afacere foarte profitabilă. Timpul de aşteptare pentru un rinichi sau ficat în Europa este de câţiva ani, pe când în China este de 1-4 săptămâni. Aceasta demonstrează că există în China o bancă imensă de oameni vii ale căror organe pot fi extrase în orice moment. Trebuie să salvăm oamenii inocenţi omorâţi în China pentru organele lor. U.E trebuie să oprească şi să impună sancţiuni autorităţilor chineze...”, a subliniat Monica Macovei.

Vizita lui Zhang Gaoli în atenţia societăţii civile

Printr-o scrisoare deschisă semnată de mai multe ONG-uri, Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România arată că având în vedere că Parlamentul European le solicită statelor sale membre „să ridice chestiunea recoltării de organe în China şi să condamne public abuzurile din domeniul transplantului de organe din China”, cere Guvernului României să dea curs acestor cerinţe şi să ia în mod oficial poziţie faţă de aspectele sesizate de Parlamentul European.

De asemenea, Asociaţia Falun Dafa cere Guvernului să ridice problema respectării drepturilor omului în China în discuţiile cu delegaţia chineză condusă de prim-vicepremierul chinez şi să ia în mod oficial o poziţie bazată pe valorile democratice faţă de persecuţia practicii Falun Gong, a creştinilor, uigurilor, tibetanilor, avocaţilor pentru drepturile omului, jurnaliştilor şi a prizonierilor de conştiinţă în general.

Co-semnatarii ai scrisorii sunt: Societatea Timişoara, AFF - Activişti Fără Frontiere, reprezentat prin Alexandru Alexe, Asociaţia pentru Copii cu Autism - Ialomiţa, Asociaţia Cafeneaua Politică - Cluj, Asociaţia Civică DREPTATEA, Asociaţia PRO VITA - filiala Bucureşti, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, SIRDO - Societatea Independentă Română de Drepturile Omului.

Vă prezentăm mai jos integral scrisoarea deschisă:

SCRISOARE DESCHISĂ

ÎN ATENŢIA:

Domnului Victor Ponta, prim ministrul României

Guvernului României

Asociaţia de Qigong Falun Gong a luat la cunoştinţă că România va primi, în această săptămână, vizita prim-vicepremierului Chinei, Zhang Gaoli,la invitaţia Guvernului României. Ca urmare a implicării sale în persecuţia împotriva Falun Gong, Zhang Gaoli este suspectat de comiterea infracţiunilor de genocid, tortură şi crime împotriva umanităţii, aflându-se sub investigarea Organizaţiei Mondiale pentru Investigarea Persecuţiei împotriva Falun Gong.

Domnule prim-ministru Victor Ponta,

Doamnelor şi Domnilor miniştri,

Dorim să vă atragem atenţia asupra vizitei în România a prim-vicepremierului Chinei, Zhang Gaoli, suspectat de genocid, tortură şi crime împotriva umanităţii, ca urmare a implicării sale în persecuţia împotriva practicii spirituale Falun Gong.

Numeroase organizaţii şi organisme internaţionale acuză unii membri ai Partidului Comunist Chinez de încălcarea flagrantă a drepturilor omului precum:

  • represiunea dură în regiunile minorităţilor etnice Tibet şi Xinjiang;
  • persecutarea pe criterii religioase sau spirituale (ex. uigurii şi creştinii);
  • cenzurarea internetului, a jurnaliştilor şi a libertăţii de exprimare;
  • reprimarea activiştilor şi a avocaţilor de drepturile omului care le iau apărarea;
  • eliminarea oponenţilor regimului, care dispar deseori fără urmă în vasta reţea de închisori şi lagăre de muncă (laogai), în care se află în permanenţă aproximativ 4.000.000 de deţinuţi, folosiţi la muncă forţată, ca sclavi;
  • persecuţia practicii spirituale Falun Gong, interzisă în China din cauza popularităţii sale. Falun Gong este o practică străveche ce promovează principiile adevăr, compasiune şi toleranţă, fiind adânc înrădăcinată în tradiţiile budiste milenare ale poporului chinez şi al cărui număr de practicanţi depăşeşte cu mult numărul membrilor Partidului Comunist Chinez.

Având în vedere cele expuse mai sus şi întrucât în China, a doua putere economică mondială, trăiesc peste un miliard trei sute de mii de oameni, ceea ce înseamnă că unul din cinci oameni de pe planetă sunt persecutaţi, credem că modul în care România acordă atenţie situaţiei drepturilor omului din această ţară reprezintă un aspect crucial pentru promovarea valorilor democraţiei.

Ca urmare, solicităm Guvernului României:

1. Să ridice problema respectării drepturilor omului în China în discuţiile cu delegaţia chineză condusă de prim-vicepremierul chinez şi să ia în mod oficial o poziţie bazată pe valorile democratice faţă de persecuţia practicii Falun Gong, a creştinilor, uigurilor, tibetanilor, avocaţilor pentru drepturile omului, jurnaliştilor şi a prizonierilor de conştiinţă în general.

2. Având în vedere că, prin rezoluţia menţionată la nota 3 din subsol, Parlamentul European le solicită statelor sale membre „să ridice chestiunea recoltării de organe în China şi să condamne public abuzurile din domeniul transplantului de organe din China”, cerem Guvernului României să dea curs acestor cerinţe şi să ia în mod oficial poziţie faţă de aspectele sesizate de Parlamentul European.

Considerăm, de asemenea, că invitarea unor oficiali precum Zhang Gaoli în România nu aduce onoare ţării noastre. România a suferit în timpul regimului comunist. Prin omagierea oficialilor de top care au participat direct la persecuţiile din China, Guvernul României încurajează implicit torturile şi crimele împotriva umanităţii din China.

Avem încredere că membrii Guvernului vor respecta valorile ce stau la baza unui stat democratic şi nu vor trece cu vederea astfel de probleme grave de drepturile omului.

Vă mulţumim pentru atenţia acordată acestei probleme.

Aşteptăm răspunsul dumneavoastră,

Cu deosebită consideraţie,

Asociaţia de Qigong Falun Gong România

Cosemnatari:

AFF - Activişti Fără Frontiere, reprezentat prin Alexandru Alexe

Asociaţia pentru Copii cu Autism - Ialomiţa

Asociaţia Cafeneaua Politică - Cluj

Asociaţia Civică DREPTATE

Asociaţia PRO VITA - filiala Bucureşti

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul

SIRDO - Societatea Independentă Română de Drepturile Omului

Societatea Timişoara

***

Notă:

1. Potrivit Notei privind investigarea implicării lui Zhang Gaoli, membru al Biroului Politic al Comitetului Permanent al PCC, în persecuţia împotriva Falun Gong[1] emisă la data de 25 august 2014, de către WOIPFG (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong - Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei împotriva Falun Gong) un ONG cu sediul în New York, SUA, Zhang Gaoli este implicat în persecuţia împotriva Falun Gong ce are loc în China din anul 1999, fiind suspectat de săvârşirea infracţiunilor de genocid, tortură şi crime împotriva umanităţii.

Raportul mai sus menţionat precizează că, încă de la începutul persecuţiei, Zhang a urmat îndeaproape politica de genocid condusă de Jiang Zemin (fostul lider al Partidului Comunist) împotriva Falun Gong, sintetizată în ordinul: „Distrugeţi-le reputaţia, ruinaţi-i financiar şi eliminaţi-i fizic!”.

Zhang Gaoli a implementat politica de persecuţie a Partidului în provinciile Guangdong şi Shandong, precum şi în municipiul Tianjin. Ca urmare, zeci de mii de practicanţi Falun Gong din aceste regiuni au fost închişi şi condamnaţi în mod ilegal. Un număr masiv de practicanţi Falun Gong au fost torturaţi, cauzându-le vătămări corporale, invaliditate, mulţi dintre ei chiar pierzându-şi viaţa.

Mai mult decât atât, există suspiciuni rezonabile că Zhang Gaoli a încurajat şi practica sistematică de recoltare de organe, pe viu, de la practicanţii Falun Gong, crimă catalogată la acest moment pe plan internaţional ca fiind un nou Holocaust. În China există un număr mare de lagăre speciale de exterminare a practicanţilor Falun Gong, unde aceştia sunt închişi pentru a li se extrage forţat organele, care sunt vândute doritorilor de transplanturi pentru sume mari de bani. Corpurile eviscerate sunt incinerate în crematorii pentru a se şterge urmele crimelor comise[2]

Printr-o rezoluţie adoptată în decembrie 2013, Parlamentul European a denunţat practicile Partidului Comunist Chinez şi a solicitat Beijingului încetarea ”recoltării de organe de la prizonieri de conştiinţă şi de la membrii grupurilor religioase”, inclusiv practicanţi Falun Gong, creştini, tibetani, cât şi de la ”minorităţi etnice”.[3]



[1] Raportul WOIPFG se poate citi la: http://www.upholdjustice.org/node/256

[2] http://organharvestinvestigation.net/report0701/report20070131.htm#_Toc160145136

[3]

Rezoluţia PE poate fi accesată la: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT TA P7-TA-2013-0603 0 DOC XML V0//RO