Partidul comunist chinez îşi întinde tentaculele şi în Republica Moldova

Practicanţii Falun Gong, Chisinău  pe 19 iunie 2012 în faţa Ambasadei Chinei, unde au fost  întâlniţi de către aproximativ 30 de colaboratori ai poliţiei care le-au  înmânat dispoziţia Primarului mun. Chişinău, prin  care acţiunile lor au fost suspendate pe durata vizitei oficialului  chinez.
Practicanţii Falun Gong, Chisinău  pe 19 iunie 2012 în faţa Ambasadei Chinei, unde au fost întâlniţi de către aproximativ 30 de colaboratori ai poliţiei care le-au înmânat dispoziţia Primarului mun. Chişinău, prin care acţiunile lor au fost suspendate pe durata vizitei oficialului chinez. (Epoch Times)

Zeci de colaboratori ai poliţiei, ai regimentului ”Scut”, ai serviciului de informaţii şi securitate, carabineri au fost puşi, ieri, în situaţia de a se confrunta cu propriii cetăţeni, susţinători şi discipoli Falun Dafa din motivul asigurării securităţii unei delegaţii chineze, aflate într-o vizită oficială în Republica Moldova în zilele de 18-19 iunie cât şi încercând să îndeplinească o recentă dispoziţie a edilului capitalei.

Dorin Chirtoacă la 18 iunie a.c., prin dispoziţia nr. 602-d a limitat temporar accesul publicului şi întrunirile în mai multe locuri publice din municipiul Chişinău, inclusiv în faţa Ambasadei Republicii Populare Chineze din strada Mitropolitul Dosoftei, nr.124, motivându-şi decizia cu faptul că Ambasadorul Chinei în Republica Moldova i-a cerut acest lucru în timpul unei intrevederi cu colaboratorii Direcţiei relaţii externe a Primăriei. O solicitare cu aceeaşi cerinţă fiind înaintată şi de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Vizita de lucru a delegaţiei chineze, condusă de membrul Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), secretar al Comitetului municipal Tianjin al PCC, Zhang Gaoli, s-a dovedit a fi mai importantă decât drepturile cetăţenilor moldoveni. Teritoriul din faţa Ambasadei chineze semăna, în după-amiaza zilei de marţi, mai mult a fortăreaţă decât a stradă şi trotuar pe unde urmau să meargă oamenii.

Discipolii Falun Dafa din Moldova neavând posibilitatea să afişeze banerele pregătite, nu au renunţat în faţa intimidărilor. Ei au făcut tot posibilul şi au transmis oaspeţilor chinezi mesajul vocal, precum că „Falun Dafa este bună”, iar persecuţiile brutale asupra acestei şcoli de qigong ce durează în China de mai bine de 13 ani, trebuie să înceteze imediat.

Atenţionăm că, Dorin Chirtoacă a emis dispoziţia menţionată în pofida faptului că recent, la data de 12 iunie 2012, în consecinţa unor decizii similare a Administraţiei Publice a Municipiului Chişinău, Republica Moldova a fost condamnată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru violarea Articolului 11 (libertatea de întruniri şi asociere) în cauza Genderdoc-M contra Moldovei, aceasta fiind una din multiplele condamnări ale Moldovei, în acest sens.

Oare să se fi epuizat toate promisiunile democratice ale liberalului Dorin Chirtoacă? Oare atât de dulce a fost şi este biscuitul PCC-ului, care nu ratează nicio ocazie de a ne arăta biciul şi a ne indica unde ne este locul? Şi oare până unde o să ajungem cu integrarea europeană dacă dăm în continuare prioritate criminalilor PCC-ului care îşi omoară nestingheriţi concetăţenii, iar „noi ne facem că plouă” şi „China comunistă cu problemele ei este aşa de departe...”.