Fondul lui Dragnea, blocat de Toader. Teodorovici, atac la scenă deschisă: Sunt dezamăgit. E o fugă de asumare

Proiectul de suflet al liderului PSD Liviu Dragnea, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, şi Legea insolvenţei nu pot pot avansa din cauza Ministerului Justiţiei, a acuzat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, care arată cu degetul spre Tudorel Toader.
Eugen Teodorovici (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
17.09.2018

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, l-a criticat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, pe colegul său de la Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader, că întârzie avizarea unor proiecte importante - Legea insolvenţei şi Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

"Fondul Suveran, ştiţi foarte bine, ne-am angajat ca până la finalul acestui an să fie stabilit cadrul legislativ. A fost un vot în Parlament după care Curtea Constituţională a indicat un alt mod de a legifera şi asta am şi pregătit, o ordonanţă de urgenţă pentru a avea un cadru general referitor la astfel de instrumente financiare, iar după aceea să fie o hotărâre de guvern pentru Fondul Suveran. Din păcate, aici am primit, trebuie să recunosc, din partea Ministerului Justiţiei, foarte multe… foarte multe observaţii, cred că mai multe observaţii decât a fost actul în sine. Adică, nu înţeleg, în momentul în care ne asumăm ca şi echipă guvernamentală anumite obiective şi mai ales cum sunt acestea foarte importante, cum ar fi FSDI, atunci cred că rolul nostru ca miniştri e să fim preocupaţi ca echipele noastre să lucreze în aceeaşi direcţie, cu aceeaşi viteză şi fără a încerca să fim mai altfel decât suntem sau mai altfel decât ceilalţi. Cu alte cuvinte, sunt dezamăgit de faptul că primesc şi am primit de la Ministerul Justiţiei foarte, chiar foarte multe aspecte care mai de care... Dar, repet, ştiţi foarte bine, a fost în Parlament, a fost o analiză făcută, s-a dat un vot vizavi de acest instrument", a declarat Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a subliniat că luna aceasta Guvernul trebuie să rezolve problema şi să adopte noul cadru legislativ la nivel de ordonanţă de urgenţă.

"Noi în septembrie trebuie să ieşim cu noul cadru legislativ la nivel de OUG pentru a legifera cum spuneam, ca un astfel de instrument să poată să fie operaţional cât mai repede. Ori în cadrul anumitor ministere nu se înţelege, ori poate miniştrii ar trebui să fie mai preocupaţi de modul în care echipele lucrează, pentru ca ceea ce ne-am asumat cu toţii când am fost numiţi în funcţia de miniştri să fie dus la bun sfârşit", a precizat Teodorovici.

Întrebat dacă a luat legătura cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe această temă, ministrul Eugen Teodorovici a replicat: "Am avut o discuţie, dar dânsul tocmai a fost plecat într-o delegaţie, acum văd că iar e plecat într-o delegaţie, între două evaluări şi două deplasări e mai greu să faci şi un Fond Suveran."

Şi în legătură cu modificările la Legea insolvenţei, criticile au fost îndreptate tot spre Tudorel Toader.

"Aici pot să fiu şi mai categoric, să ştiţi, pentru că am senzaţia că este o lipsă de dorinţă de asumare. Este un proiect al Guvernului, dar încerc de câteva zile tot stăm, discutăm, convenim un aviz din partea celor care sunt implicaţi, respectiv Justiţie, Finanţe şi alte instituţii, dar tot timpul, când să prinzi să iei semnătura, dispare semnatarul. Şi încep să cred că este aşa o încercare de fugă de asumare a unor decizii, a unor astfel de prevederi şi, repet încă o dată, asta este şi trebuie să fie atributul Ministerului de Finanţe, zona insolvenţei, zona societăţilor comerciale, deci nu atributul Ministerului Justiţiei, pentru că este zonă economică… zona de evaziune fiscală", a mai spus ministrul Finanţelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor