Fortele americane si britanice recaptureaza o nava deturnata de pirati somalezi

MV Montecristo, langa o fregata americana, dupa eliberarea nevei, 11 octombrie 2011 (MoD / NATO via Getty Images)
Alex Johnston
12.10.2011

Marti, fortele americane si britanice au recuperat o nava italiana ce a fost deturnata de piratii somalezi cu o zi mai devreme.

Vrachier Montecristo a fost deturnata la circa 600 de mile in largul coastelor Somaliei, in Oceanul Indian, in conformitate cu biroul ministerului italian de externe.

Biroul a declarat ca toate persoanele suspectate de piraterie ce au fost implicate in deturnare au fost capturate si arestate.

Acesta a adaugat ca toti membrii echipajului de pe nava au fost eliberati. Nu au existat rapoarte cu privire la decese.

"Datorita prezentei navelor de razboi, 11 pirati suspecti aflati la bordul navei pirat s-au predat fara sa opuna rezistenta", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii din Marea Britanie pentru British Forces News.

Pe parcursul anului 2011, atacurile piratilor in largul coastei Somaliei si in Oceanul Indian au atins numere record.

Intr-un raport lansat de Biroul Maritim International in luna iulie, au fost mai mult de 266 de atacuri in primele sase luni ale anului. Acest numar a crescut de la 196 pentru aceeasi perioada a anului trecut.

Au existat rapoarte ca piratii au inceput, de asemenea, deturnarea navelor din largul coastelor Africii de Vest, mai ales in Benin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor