Forţele pro-Rusia au lovit un elicopter ucrainean. Liderul din Doneţk recunoaşte ajutorul Rusiei (video)

Forţele speciale ucrainene în Sloviansk, Ucraina.
Forţele speciale ucrainene în Sloviansk, Ucraina. (youtube.)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Paramilitarii afiliaţi Kremlinului au doborât un elicopter al armatei ucrainene, joi, ucigând 13 soldaţi şi un general, în timp ce forţele guvernamentale au început o ofensivă puternică împotriva forţelor pro-Rusia din estul Ucrainei, a notat Reuters.

Preşedinte interimar al Ucrainei, Olexander Turcinov, a anunţat că un elicopter, care transporta provizii în estul Ucrainei, a fost atacat cu rachete anti-aeriane de forţele pro-Rusia din apropierea oraşului Slaviansk.

După săptămâni de acuze din partea Kievului, liderul forţelor pro-Rusia din Doneţk, Denis Puşilin, a recunoscut că unii dintre paramilitarii care au murit sunt „voluntari” din Rusia, precizând că le va trimite cadavrele peste graniţă.

„Cei care sunt voluntari din Rusia vor fi trimişi în Rusia astăzi”, a declarat Puşilin.

Atacul de joi a reprezentat una din cele mai mari pagube cauzate armatei de ucrainene în ultimele două luni ale conflictului. La începutul săptămânii, forţele guvernamentale au eliberat aeroportul din Doneţk, ucigând aproximativ 50 de paramilitari.

„Tocmai am primit informaţii că teroriştii au folosit rachete anti-aeriene ruse pentru a dărâma un elicopter în apropiere de Sloviansk”, a declarat Turcinov în faţa parlamentului.

Ministrul de Interne de la Kiev, Arsen Avakov, a acuzat Kremlinul de orchestrarea atacului împotriva aeroportului din Doneţk.

„Acestea nu sunt armele noastre – sunt aduse din Rusia. Seriile, anul de fabricaţie, modelele specifice ... Public această fotografie ca dovadă a agresiunii regimului lui Putin” a precizat Avakov.

Liderii de la Kiev au susţinut mult timp că Rusia, care a anexat peninsula Crimeea în luna martie, a provocat mişcările separatiste din estul Ucrainei pentru a dezmembra ţara.

Moscova a negat aceste afirmaţii dar Kievul a mai acuzat Rusia că nu-i opreşte pe paramilitarii care vor să treacă graniţa în Ucraina, împreună cu autovehicule militare pline cu armament şi muniţie.

„Am pus toate forţele şi echipamentul nostru în operaţiunea anti-teroristă. Am acoperit întreaga graniţă a statului”, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Mihailo Koval.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat, miercuri, că Vestul împinge Ucraina într-un „abis al războiului între fraţi” şi a cerut Kievului să înceteze ofensiva militară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe