Fost purtător de cuvânt CDU pentru RT: Război civil la Washington. Elita îl subminează pe Trump pentru a începe un război

Willy Wimmer, fostul purtător de cuvânt al CDU pentru probleme legate de apărare.
Willy Wimmer, fostul purtător de cuvânt al CDU pentru probleme legate de apărare. (Captură Foto)

Establishmentul american lucrează din greu pentru a-l împiedica pe preşedintele ales Donald Trump să renunţe la politicile războinice urmărite de administraţiile americane precedente şi să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia, a declarat fostul purtător de cuvânt al CDU pentru probleme legate de apărare, Willy Wimmer pentru RT - o televiziune considerată braţul propagandei ruseşti în străinătate.

“Când observ situaţia din Washington, mă gândesc că cei care au pierdut alegerile nu doresc să-l accepte pe noul preşedinte numit Trump... Ceea ce se întâmplă în Washington pare să fie începutul unui război civil”, a declarat Wimmer, un fost parlamentar din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel. El a servit de asemenea ca vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Wimmer a susţinut că nu doar membri ai Partidului Democrat, care au mizat totul pe victoria lui Hillary Clinton, ci şi republicani din tabăra establishmentului militar, precum senatorul John McCain, au format un front unit împotriva planurilor preşedintelui ales Donald Trump de a construi relaţii bune cu alte ţări - referindu-se implicit la Rusia. O astfel de strategie de politică externă ar putea fi o lovitură pentru viziunea lor mondială orientată către război, a precizat fostul oficial OSCE.

“Există o reţea de rezistenţă împotriva preşedintelui, care va fi investit în 20 ianuarie, şi cred că, atunci când priveşti realitatea din Europa, oameni din toate ţările europene doresc să trăiască în bune relaţii cu Federaţia Rusă”, a precizat el, adăugând că actuala campanie mediatică organizată pentru a-l denigra pe Trump se aseamănă cu modul în care mass media mainstream a demonizat Rusia.

“Nu există nicio ostilitate [între Rusia şi Europa], ostilitatea este organizată într-o manieră foarte artificială şi este la fel cu organizarea de ostilităţi împotriva lui Trump în prezent”, a declarat Wimmer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe