Foştii preşedinţi ai R. Moldova nu vor mai beneficia de birou şi asistent personal

Datorită modificărilor introduse la legea privind asigurarea activităţii preşedintelui R. Moldova, va fi economisit anual circa jumătate de milion de lei din bugetul de stat, constată guvernul de la Chişinău.
Chiril Lucinschi, Mircea Snegur şi Vladimir Voronin foşti preşedinţi ai R. Moldova
Chiril Lucinschi, Mircea Snegur şi Vladimir Voronin foşti preşedinţi ai R. Moldova (facebook.com/Dodon Igor)

Persoanele ce au ocupat funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu vor mai beneficia de la stat de birou şi asistent personal pentru perioada de 4 ani de la încheierea mandatului. Mai mult, aceştia vor beneficia de automobil de serviciu numai la solicitare. Astfel, fiind abrogate prevederile legale adoptate de guvernarea democrată în 2016.

Guvernul de la Chişinău care a aprobat, vineri, 30 august, noul proiect de lege susţine că documentul are drept scop eficientizarea cheltuielilor publice şi îmbunătăţirea echităţii sociale.

Potrivit estimărilor, datorită modificărilor introduse la legea privind asigurarea activităţii preşedintelui R. Moldova, va fi economisit anual circa jumătate de milion de lei din bugetul de stat. Proiectul de lege urmează să fie transmis Parlamentului spre examinare şi aprobare.

La finele şedinţei de Guvern, secretarul general al Cancelariei de stat, Andrei Spînu, a declarat presei de la Chişinău că în prezent doar preşedintele Nicolae Timofti, după ce şi-a încheiat mandatul, beneficiază de birou, asistent personal şi maşină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe