Fostul premier japonez Naoto Kan depune mărturie în faţa unei comisii parlamentare în legătură cu Fukushima

Fostul premier japonez Naoto Kan depune mărturie în faţa unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa modului în care a gestionat catastrofa nucleară de la Fukushima, Tokyo, 28 mai 2012.
Fostul premier japonez Naoto Kan depune mărturie în faţa unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa modului în care a gestionat catastrofa nucleară de la Fukushima, Tokyo, 28 mai 2012. (YOSHIKAZU TSUNO / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
28.05.2012

Fostul premier japonez Naoto Kan depune luni mărturie în faţa unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa modului în care a gestionat catastrofa nucleară de la Fukushima, de anul trecut, informează presa japoneză.

Naoto Kan era pe punctul de a-şi da demisia la 11 mai 2011, când au avut loc cutremurul şi tsunami-ul care au devastat Japonia. Dezastrul l-a obligat pe Naoto să rămână în funcţie pentru a gestiona cea mai mare tragedie care a lovit Japonia după cel de-al doilea Război Mondial.

Fostului premier, care a renunţat la funcţie în august 2011, i se reproşează lipsa de organizare, iniţiative controversate şi proasta coordonare a instituţiilor implicate în gestionarea situaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor