Fostul Premier moldovean, Vlad Filat a renunţat la greva foamei

Vlad Filat s-a aflat în greva foamei timp de 20 de zile în semn de protest, pentru că şedinţele de judecată nu sunt făcute publice. După ce acesta şi-ar fi pierdut cunoştinţa în timpul ultimei şedinţe de judecată, fostul premier moldovean a renunţat la protest.
Vlad Filat sprijinit de mascaţi
Vlad Filat sprijinit de mascaţi (pldm.md)

Departamentul Instituţiilor Penitenciare informează că fostul prim ministru moldovean Vlad Filat, aflat în arest preventiv, a renunţat să mai ţină greva foamei marţi, 21 iunie, în jurul orei 18.00, transmite IPN.

Medicii Penitenciarului nr.13-Chişinău apreciază că starea de sănătate a acestuia este satisfăcătoare.

Anterior, avocatului lui Vlad Filat declara: „Probabil v-aţi convins şi voi cum au loc şedinţele de judecată, într-o grabă nejustificată şi chiar dacă dl Vlad Filat este într-o stare în care nu poate să vorbească în faţa instanţei, oricum se insistă ca şedinţele de judecată să fie una după alta. Acest tratament inuman a început cu 20 de zile în urmă. Din momentul în care a declarat greva foamei, s-au înăsprit dur condiţiile de detenţie”.

Vlad Filat a intrat în greva foamei de aproape 3 săptămâni. La şedinţa de ieri însă, când urma să aibă loc dezbaterile judiciare, fostului prim-ministru i s-a făcut rău şi a fost chemat un echipaj de la Urgenţă pentru a-i acorda asistenţă medicală.

Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie 2015 şi este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Fostul premier pledează nevinovat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe