Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie de la Chişinău arestat preventiv pentru 20 de zile

Viorel Morari, Şeful Procuraturii Anticorupţie de la Chişinău
Viorel Morari, Şeful Procuraturii Anticorupţie de la Chişinău (Captură Foto / privesc.eu)

Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari a fost plasat luni, 13 ianuarie, în arest preventiv pentru 20 de zile fiind învinuit de fals în acte publice şi abuz în serviciu. Astfel, instanţa a admis parţial demersul acuzatorilor, care au solicitat aplicarea măsurii preventive arestul pentru 30 de zile.

Viorel Morari a fost reţinut vineri de procurori, la finele unei verificări a activităţii Procuraturii Anticorupţie dispuse de noul Procuror General, Alexandru Stoianoglo.

Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie este învinuit că l-ar fi protejat pe Vlad Plahotniuc, în dosarul fraudei bancare acceptând de la acesta o plângere în privinţa omului de afaceri Veaceslav Platon condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani care ar fi dus în direcţie incorectă investigarea furtului miliardului.

Morari şi avocatul său resping acuzaţiile şi afirmă că dosarul ar fi o comandă politică a preşedintelui Igor Dodon şi a conducerii Procuraturii Generale.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a scris luni că, „deşi Morari are păcate şi trebuie să răspundă, acţiunile procuraturii lui Stoianoglo par a fi comandă politică din partea preşedintelui Dodon, pentru a nu permite investigarea celebrului dosar al finanţării ilegale a PSRM-ului din Rusia (prin Bahamas).”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe